Jarní Makpak Endurance LeBrno 2018 Le Brno, Brno, Masarykův okruh, KTM, Janík Motorsport, Porsche, Radical, | Constructors F1

etina English Rusky

Jarní Makpak Endurance LeBrno 2018 Le Brno, Brno, Masarykův okruh, KTM, Janík Motorsport, Porsche, Radical, | Constructors F1 Constructors F1

Jarní Makpak Endurance LeBrno 2018

P.Janíková/Janík Motorsport | 29.3.18 | Aktuálně

Le Brno 2018

Jarní Makpak Endurance LeBrno 2018

 

Je pravidlem, že začátkem jara vyráží tým Janík Motorsport na brněnský Masarykův okruh, kde po dlouhé zimní pauze nastoupí na start populárního vytrvalostní podniku - Makpak Endurance LeBrno.  Výjimku tak tým neudělal ani letos a do čistě amatérského devítihodinového podniku nastoupil v neděli 25.3.2018 s vozem KTM X-bow R ve složení – M. Kavas ml., M.Kalvas st., M. Müller ml., M.Müller st., J. Svoboda a L. Trzepyzanski.

 Start závodu proběhl v 10:00 za velmi chladného počasí, kdy teplota vzduchu byla 0°C.

Pro jezdce v otevřeném voze KTM X-BOW R to byla velká zkouška.  První za volant usedl Martin Kalvas ml., kterému se start vydařil na výbornou a zařadil se v konkurenci 28 vozů  na 5.místo absolutně.  Před sebou měl pouze výkonnější vozy Porsche a placky Radical. Martin svůj stint zvládl na výbornou a po téměř hodině jej střídal Martin Kalvas st.

 Počasí se postupně během závodu zlepšovalo a dalším, kdo  do vozu KTM usedl byl  Martin Müller ml. . I přesto, že spolu se svým otcem Martinem Müllerem st. se okruhových závodů účastnili vůbec poprvé, oba svými výkony mile překvapili.  Rychle si na vůz zvykli a zajížděli stabilní časy, čímž posádku udržovali v boji o pódium v Divizi 6.

 Další střídání a  za volant usedli  postupně Jiří Svoboda a polský jezdec Leszek Trzepyczsanski, který si vůz pořádně vyzkoušel již v rámci předsezónního testování v Monze.

 Devítihodinový vytrvalostní závod je vždy bezesporu velký nápor jak na jezdce, tak především na techniku. Zde se KTM X-BOW R ukázalo jako správná volba. Precizní práce týmu se vyplatila a za celou dobu vůz nepotkal nejmenší technický problém. Díky přesně naplánovaným zastávkám v boxech strávil vůz maximum času na trati a jezdci tak odkroužili celkem 193 kol.

 Přesně v 19:00hod projelo KTM X-BOW R pod šachovnicovou vlajkou na 4.místě v Divizi 6 a 10.místě absolutně.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com