Jezdci Carbonia Cupu si vyzkoušeli speciál OCR Carbonia, Cup, Most, Autodrom, OCR, Octavia | Constructors F1

etina English Rusky

Jezdci Carbonia Cupu si vyzkoušeli speciál OCR Carbonia, Cup, Most, Autodrom, OCR, Octavia | Constructors F1 Constructors F1

Jezdci Carbonia Cupu si vyzkoušeli speciál OCR

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 13.10.19 | Aktuálně

Carbonia Cup 2019

Dvanáct mužů, většina z nich jezdců seriálu mezinárodních automobilových klubových závodů Carbonia Cup, si při jeho nedělním vyvrcholení letošní sezony na mosteckém autodromu vyzkoušelo speciál OCR.

1

 

Využilo tak nabídky společnosti AUTODROM MOST, jejíž projekt OC Race (OCR) šestnácti identických sportovních vozů pro okruhy má letos premiéru.

Projekt je přístupný široké veřejnosti. Každý ze speciálů Škoda Octavia Cup RS III si lze pronajmout pro zážitkovou jízdu, taxijízdu na sedadle spolujezdce se zkušeným pilotem za volantem, zapůjčit pro profesionální účely, pro uspořádání soukromého klubového závodu nebo se s vozem zúčastnit veřejného klubového závodu. Podrobné informace o projektu OCR včetně specifikace vozu zájemci najdou zde. Pronájem či zapůjčení vozů je možné dohodnout na e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz nebo na telefonním čísle +420 702 143 247.

2

„Jezdci Carbonia Cupu měli možnost otestovat speciál OCR za výhodnou cenu s tím, že se mohou rozhodnout, zda si jej případně nezapůjčí na celou příští sezonu. Motoristický sport je náročný zejména po finanční stránce a my nabízíme příznivé podmínky. Ideální volbou jsme tak hlavně pro začínající závodníky,“ vysvětlil obchodní manažer pro sport mosteckého autodromu Jakub Krafek.

Sám šel příkladem. Do závěrečného závodu sezony Carbonia Cupu na mosteckém okruhu ve skupině A+ se s jedním z vozů OCR přihlásil. „Byla to má závodní premiéra. S ostřílenými matadory jsem se samozřejmě nemohl srovnávat. Nicméně jelo se mi dobře, technika nezradila a to je hlavní,“ shrnul své pocity v cíli Jakub Krafek.

3

Pro radu, jak zkrotit na trati speciál OCR, nemusel Jakub chodit daleko. Ujala se jej totiž kolegyně Tereza Zajíčková, marketingová manažerka společnosti AUTODROM MOST. Svůj závodní debut na okruzích si odbyla v loňském roce v seriálu Octavia Cup, kde byla jedinou ženou ve startovním poli. Ani ona nezůstala v neděli stranou, po dráze prohnala v ostřejším tempu zlato-černý speciál OCR s číslem 69. Vezla totiž klienta, který projevil zájem o taxijízdu. „Moc jsem si to užil. Plně jsem jezdkyni důvěřoval a dobře jsem udělal. Když jsem si třeba myslel, že bych šel před zatáčkou na brzdy později, vlastní průjezd tou zatáčkou mě vyvedl z omylu. Bylo to na knap. Kdybych řídil já, skončil bych určitě minimálně v kačírku,“ nešetřil chválou na Terezu sympatický muž.

4

Diváci si v neděli na autodromu přišli na své. Kromě závěrečného závodu Carbonia Cupu na velkém závodním okruhu mohli totiž za slunného teplého počasí sledovat paralelně také mezinárodní amatérské závody do vrchu pod názvem Krušnohorský pohár. Jely se na malém závodním okruhu v areálu polygonu, rovněž jako finální podnik letošní sezony.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com