Josef Král na Autodromu Most Most, J.Král, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Josef Král na Autodromu Most Most, J.Král, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Josef Král na Autodromu Most

Miroslav Sanytrák | 17.6.11 | Aktuality

Víkendového podniku okruhového mistrovství republiky se na Autodromu Most účastní i domácí Bohemia Racing Team. V rámci předzávodního testování přijela ve čtvrtek na návštěvu ke svému týmu i současná hvězda motoristického sportu Josef Král.

Účastník druhého nejprestižnějšího formulového seriálu světa GP2 tak ve čtvrtek testoval na mostecké trati. Nejezdil tu ale s formulí, s níž před dvěma týdny v ulicích Monaka ukořistil druhé místo v prestižním šampionátu, ale pomáhal týmu s přípravou speciálu Audi A4 DTM pro víkendový mistrovský podnik. "Mám po dlouhé době výjimečně volno a rád jsem se za kluky přijel podívat," řekl po příjezdu mezi „své". V barvách BRT o víkendu jede Michal Matějovský, s nímž se Král dobře zná, protože jsou oba z Hradce Králové. Král po několika odjetých kolech přispěl svými postřehy k chování a nastavení vozu. A jaké jsou jeho postřehy z vozu DTM? „Na tuhle techniku nejsem žádný expert, spíš jsem mluvil o svých pocitech. DTM má čtyři sta koní a váží tunu. Formule GP2 má šest set padesát koní a šest set padesát kilo, to je opravdu někde jinde. Jsem zkrátka zvyklý na trochu jinou odezvu plynu," líčil Josef Král. "Je fakt, že Audi je super auto a na cesťák se chová nádherně a harmonicky, skvěle brzdí a taky aerodynamika dělá svoje. Doufám, že jsem odvedl dobrou práci. Já jsem si to užil," dodal Josef.
Text: Bohemia Racing Team

Foto: Bohemia Racing Team

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com