JUBILEJNÍ BARUMKA S REKORDNÍ ÚČASTÍ PEUGEOTŮ Barum, Rally, Peugeot | Constructors F1

etina English Rusky

JUBILEJNÍ BARUMKA S REKORDNÍ ÚČASTÍ PEUGEOTŮ Barum, Rally, Peugeot | Constructors F1 Constructors F1

JUBILEJNÍ BARUMKA S REKORDNÍ ÚČASTÍ PEUGEOTŮ

Jan Koudelka | 25.8.21 | Aktuálně

Rally 2021

Padesátý ročník legendární Barum Rally je vrcholným podnikem letošní sezóny a pátého ročníku seriálu Peugeot Rally Cup.

1

Všechny naše posádky láká do Zlína nejen neopakovatelná atmosféra Barumky, ale také ojedinělá příležitost k poměření sil s početnou evropskou konkurencí. Peugeot je na Barum Rally druhou nejsilněji zastoupenou značkou a ve startovní listině je celkem 21 těchto vozů. V Peugeot Rally cupu bude startovat deset posádek.

2 

Barum Rally je proslulá náročnými rychlostními zkouškami, které často dokázaly potrápit i špičkové jezdce světového formátu. Dlouhá kilometráž i zrádné úseky neodpustí sebemenší chybičku a z vítězství se mohou radovat opravdu jen ti nejlepší. Žlutomodrou soutěž si jen málokdo nechá ujít a také posádky Peugeot Rally Cupu ji považují za vrcholný podnik domácího šampionátu. Často také napoví o konečném pořadí seriálu.

„Přesně tak, Barumka je vrcholem sezóny a pro nás navíc domácím podnikem. Tahle soutěž je úplně jiná než ostatní. Nejen konkurencí a náročností, ale hlavně atmosférou. Mám trochu obavy z počasí, předpověď hlásí přeháňky, takže to pravděpodobně bude velká pneumatiková loterie. A to ještě podtrhne nevyzpytatelnost soutěže. Na Barumce si výsledkem můžete být jistí, až když vylezete z auta na cílové rampě. Navíc může vzhledem ke koeficientu velmi zamíchat průběžným pořadím. Jsem rád, že jsme si v Polsku na Rajd Rzeszowski vyzkoušeli vodu, protože ve Zlíně se nám to bude určitě hodit,“ předpovídá René Dohnal.

„Moc se těším na Barumku, ale mám z ní pochopitelně obrovský respekt. S Peugeotem ji jedeme poprvé a nejsem si jistý, jestli dokážeme využít všechny poznatky z dosavadního průběhu sezóny. Bude to výzva, ale počítám s tím, že nám Renda a hlavně evropská špička budou ujíždět. Už tak náročná soutěž bude ještě záludnější na vodě, pokud vyjde předpověď počasí. Takže se budeme snažit především dojet do cíle a nedělat zbytečné chyby. Bude to taková svižná jízda krajinou,“ říká s úsměvem David Štefan, startující ve třídě Rally4.

„Nám se zatím v letošní sezóně daří. Doufám, že jsem to právě nezakřikl. Do Zlína jedeme s cílem upevnit vedoucí postavení ve třídě R2, změřit své síly se zahraniční konkurencí, a hlavně si tenhle motoristický svátek užít,“ těší se Dominik Brož.

 10

„Jsem rád, že se Barumka po roční pauze opět koná a může kromě českých posádek přivítat i ty zahraniční, a rozšířit tak startovní pole o další jezdce s naším nejnovějším speciálem 208 Rally4. Více než dvacítka startujících Peugeotů 208 R2 a Rally4 je důkazem, že divize Peugeot Sport odvádí skvělou práci a dodává závodním týmům vozy, se kterými se mohou úspěšně ucházet o tituly v různých kategoriích. Naše cupové posádky budou na Barumce mít ojedinělou příležitost utkat se na domácí půdě se zahraniční konkurencí. Přeji všem, ať si nadcházející víkend užijí a posádkám hlavně dojezd až na cílovou rampu,“ říká ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

Padesátý ročník Barum rally startuje v pátek 27. srpna 2021 městskou rychlostní zkouškou a pro diváky je kromě početného startovního pole připraven velmi pestrý doprovodný program.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com