Kolaps prodeje naftových vozidel v Evropě Ekologie, F1, formule 1. konstrukce, constructors, E-mobility | Constructors F1

etina English Rusky

Kolaps prodeje naftových vozidel v Evropě Ekologie, F1, formule 1. konstrukce, constructors, E-mobility | Constructors F1 Constructors F1

Kolaps prodeje naftových vozidel v Evropě

Ing.Jana Svobodová/Autodrom Most | 16.4.18 | Čistá mobilita

Čistá mobilita 2018

Kolaps prodeje naftových vozidel v Evropě


Jeden evropský stát za druhým ohlašuje ústup zákazníku od nafty. Čísla jsou téměř podobná ve většině zemí.
Potopení nafty je fakt, který je třeba si přiznat. Jedná se o dlouhodobý trend, který však loni nabral na obrátkách. Čísla z posledních tří měsíců jsou neúprosná a hlásají následující. Každý třetí nově prodaný vůz je naftový, ovšem před několika lety nafta jasně dominovala.

Kam se přesouvají klienti?
Část klientů si nově již nekupuje vozidlo poháněné naftou, ale benzínem nebo volí alternativní palivo. Ovšem daleko větší boom je viditelný u prodejů hybridních a čistě elektrických vozidel. Tam čísla meziročně rostou daleko rychleji, než u benzínu.

Existuje řešení pádu nafty?
Obáváme se, že u osobních vozidel bude ústup nafty nadále trvat, což potvrzují i automobilky s ústupem dieselových provedení u svých malých modelů. Benzín, ale hlavně alternativní paliva v současné době nabízí klientům více bonusů, než zmíněné naftové vozidlo.

Jak to vidí řidič?

Velká část řidičů se obává o budoucnost naftových vozů, zákazů vjezdu do měst, daňové znevýhodnění pro diesely a hlavně se bojí o svou investici.

Návrhy v Evropě

V současné době má téměř každý stát nejednu pracovní skupinu, která vymýšlí plány, jak vyčistit ovzduší ve městech, ale i podpořit čistý pohyb vozidel.
Například Španělský model mluví o zvýšení silniční daně pro „špinavá“ vozidla a navíc zvednutí spotřební daně na naftu až o 28,6 %. Výnos bude použit na výstavbu dobíjecích stanic a podporu prodeje čistých vozidel.
Podle zpráv z ministerstva bylo ve Španělsku způsobeno v roce 2015 jen přepravou ve vozidlech celých 24,8 % emisí CO2. Z toho je patrné, že automobily mají skutečně určitou váhu na tvorbě emisí a skleníkových plynů.

Závěr
Z posledních známých informací je patrné, že budoucnost vozidel je směřována do čistě alternativních paliv a benzín je dočasným řešením problémů nafty.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com