Kurz bezpečné jízdy na autodromu v Mostě : 15.6.2015 Kurz, Most, bezpečně, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Kurz bezpečné jízdy na autodromu v Mostě : 15.6.2015 Kurz, Most, bezpečně, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Kurz bezpečné jízdy na autodromu v Mostě : 15.6.2015

MOST,archiv | 2.6.15 | Aktuálně ze světa MotoGp

MOST můžete jezdit jako závodníci MotoGP

Klopit začátky ve vysoké rychlosti? Žádný problém

Kurzy, které ocení každý, kdo se chce neustále zlepšovat a vyzkoušet si něco nového. Ručička tachometru se povážlivě přesouvá přes 120 kilometrů v hodině, adrenalin v krvi stoupá a pocit volné jízdy tlumí pud sebezáchovy. Jako ke všemu nebezpečnému, by se ale mělo přistupovat i k rychlé jízdě s pokorou a o silném stroji to platí několikanásobně. Pokud někdo vytáhne motocykl po zimě z garáže a nemá velké zkušenosti s jízdou, má možnost projít kurzem bezpečné jízdy s jedenácti násobným mistrem ČR v trialu a kaskadérem Mírou Lisým na mosteckém polygonu. Této možnosti využila i jedna odvážná žena, Veronika Raková, která vlastní Ducati 848. Veronika jezdí prakticky od dětských let na všem, co má dvě kola a motor. Od plnoletosti již začala válcovat okruhy jako amatér. Přesto neváhala a kurzu s Mírou Lisým se zúčastnila. „Věděla jsem, že jsem hodně slabá na brzdy, že mi nejde manévrování na malém place, úhybné manévry, ale po kurzu jsem strašně pozitivně naladěná," svěřila se s prvními dojmy Veronika Raková. „Bez zbytečně dlouhé teorie, a s naprosto individuálním a milým přístupem se konečně někomu podařilo mi ukázat nejen co, a proč dělám špatně v běžném provozu, ale také na okruhu." Důležitou součástí kurzu je také vysvětlení, jak správně trénovat a nic neponechat náhodě. Stejně tak vysvětlil instruktor Veronice, jak má ona trénovat, aby zlepšila své chyby. „Jako třešnička na dortu je jízda na závodním okruhu s ideální stopou. Vřele doporučuji nejen holkám a nejen před sezónou, ale všem bez výjimky," dodala.

   Základem jsou průjezdy zatáčkou Výuka efektivního a bezpečného průjezdu zatáčkou je základním kamenem každého kurzu nebo tréninku pro motorkáře. „Snažila jsem se zapamatovat základní pravidla, která se probírají během teoretické části kurzu v učebně, kdy Míra Lisý maloval a popisoval správné projetí levotočivé a pravotočivé zatáčky," popsala Veronika Raková. Jde vlastně o jednoduchá pravidla, která se musí stále trénovat. „Najetí, pohled, brzdy, stopa, správné dávkování plynu a výjezd ze zatáčky pod plynem, to vše má svůj čas a jde jen o to, skloubit vše dohromady v ideální výsledek," řekla dále Veronika a přiznala se, že na cvičných modulech polygonu, kde se trénink odehrává, se s motorkou dost prala. Hlavně z toho důvodu, že jí některé věci přišly nepřirozené. „Jenže po chvíli přišlo zlepšení a kontrola nad vlastní motorkou. Jet pak za Mírou po okruhu ve svižnějším tempu, znamená naučit se ideální stopu a převést teorii v praxi."

 

Kurzy bezpečné jízdy FOR MOTO Easy začíná 15. 6. 2015 a Kurz bezpečné jízdy FOR MOTO STANDARD 26. 6. 2015. více informací na www.autodrom-most.cz.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com