Lewis Hamilton vítězí v grand prix formule 1 Brazílie 2016 F1, Formule 1, construct, konstrukce, Brazílie | Constructors F1

etina English Rusky

Lewis Hamilton vítězí v grand prix formule 1 Brazílie 2016 F1, Formule 1, construct, konstrukce, Brazílie | Constructors F1 Constructors F1

Lewis Hamilton vítězí v grand prix formule 1 Brazílie 2016

Miroslav Sanytrák | 13.11.16 | Komentáře - M.Sanytrák 2016

F1 2016

Grand prix formule,  Brazílie 2016 - nejdramatičtější velká cena formule 1 2016 

 

Start začíná za saffety carem díky vodě.

Na konci 7.kola začal start po odjetí saffety caru , ale stále prší trochu prší a na trati je hodně vody. Max předjíždí Kimiho. Vede Hamilton před Rosbergem.

 

10.kolo: Přezouvá se na přechodné pneumatiky, do 10 minut má přestat pršet.


11.kolo: S.Vettel v místě kde boural R.Grosjean dělá hodiny díky spoustě vody a dostává se na devátou pozici, ihned jeden do boxu pro zelené přechodové pneumatiky. Další ztrátou pro něho znamená zdržení v boxech díky levé zadní pneumatice, která nešla upevnit. Dostává se až na 18.místo.


12.kolo: L.Hamilton má náskok 3,5 sekundy před Nico Rosbergem, vody je hodně a vodní mlha za monopostem formule 1 je šílená. Prvních 12 pilotů má stále pneumatiky do mokra.

 

13.kolo:  Marcus Ericsson bourá, nic se však neděje. Nájezd do boxů je zavřen, díky vozu Sauber. Přední pravé kolo monopostu je prakticky utržené.

Dramatický závod už od začátku. Na trati je stále hodně vody.

 

20.kolo: Restart a Kimi na cílové rovince se roztáčí a v rychlosti 300km/hod naráží do svodidel. Naštěstí se nic nestalo. Kimi utíká od vozu. Závod je zastaven, cílová rovinky je plná střepů z monopostu Ferrari. Celé startovní pole jede a zastavuje v boxové uličce.

 

21.kolo: Restart, všichni nasazují povinně pneumatiky Pirelli do mokra.

 

28.kolo: Závod je opět zastaven, tribuny pískají a bučí. Hamilton chce závodit, Bottas se ptá, co se děje, že je opět závod zastaven? Vizuálně to však vypadá, že déšť se zhoršil.

 

29.kolo: Opět restart závodu, opět pneumatiky do mokra-modré, opět nové.

31.kolo: Start závodu, ale stále prší .

32.kolo: Max Verstappen se dostává před Nico Rosberga.

49.kolo: F.Massa bourá opět na stejném místě a boxová ulička uzavřena, saffety car je na trati.  Škoda, ale počasí je stále strašné. Smutná tvář je pochopitelná, slzy v očích.  Vícemistr světa formule 1 z roku 2008 se loučí s brazilským okruhem.

 

55.kolo: Restart  a máme za sebou přes 75% závodu. Piloti berou plné počty bodů. 25 minut zbývá do konce závodu. Zatáčka číslo 13 - F.Alonso - jeho monopost se opět roztáčí  a čumákem doslova vorá trávu a dostává se na poslední místo.

 

61.kolo: Max Verstappen jde na 8.pozici.

 

62.kolo:Odstupuje E.Gutierez pro poruchu.

 

64.kolo: Max Verstappen je na sedmé pozici.

 

67.kolo: Max Verstappen předjíždí S.Vettela dost drsně, Vettel se dostává do trávy. Ihned na to Max Verstappen předjíždí  Sainze a dostává se na 4.místo. Max Verstappen předvádí jízdou hodnou budoucího mistra světa.Hrdinou je bezesporu Max Verstappen. 

 

69.kolo: Max Verstappen se dostává na třetí pozici! To, co tady předvádí Max je skoro neuvěřitelné.

 

71.kolo: Cílem projíždí Lewis Hamilton před Nico Rosbergem  a neuvěřitelným Maxem Verstappenem. Rozdíl 12 bodů Lewis před Nicem. Souboj o titul mistra světa formule 1 se rozhodne v posledním závodě v Abu Dhabi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com