Lučine 2019: Janík stříbrný, Jiří Svoboda třetí Václav Janík, Motorsport, F1, sport, Lučina,2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Lučine 2019: Janík stříbrný, Jiří Svoboda třetí Václav Janík, Motorsport, F1, sport, Lučina,2019 | Constructors F1 Constructors F1

Lučine 2019: Janík stříbrný, Jiří Svoboda třetí

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 14.8.19 | Aktuálně

JANÍK Motorsport 2019 2019

Startovní listina ve slovinském Lučine oznamovala, že se chystá ke startu šestého podniku letošní sezóny v rámci vrchařského FIA Cupu i český tým Nutrend Racing v jezdeckém složení Václav Janík a Jiří Svoboda.

1

 

 

Jejich jména se v listině startujících skrývala v kolonce určené pro sportovní prototypy. Oba se velmi dobře znají se čtyřkilometrovým kopcem, kde pravidelně prezentují svoji rychlost před početným a vřelým publikem. Letos si oba se závodem poradili v rámci svých možností tím nejrychlejším způsobem – v obou případech pokořili svá jezdecká maxima z minulých ročníků a domů do Šternberka vezou i cenné trofeje!
Předposlední klání letošního evropského poháru se konalo ve Slovinsku. Lučine patří mezi tradiční tratě FIA Cupu, se svým profilem patří k náročnějším tratím v tomto vrchařském seriálu. Délka 4 kilometrů nepatří k těm nejdelším, nicméně rychlý úvod s technickou střední pasáží a protahováky před cílem nutí jezdce k maximálnímu výkonu. Přidáme-li k této kombinaci navíc tradiční kluzkou vlastnost slovinského asfaltu máme jeden z nejnáročnějších kopců vůbec.
„Mám před sebou velmi těžký závod. Situace na čele hodnocení kategorie 2 po 5-ti odjetých závodech je pro nás nevýhodná – ztrácím na Sebastiena Petita. Pokud si budu chtít uchovat šanci na jeho pokoření, musím ho bezpodmínečně pokořit už zde v Lučine. S tratí v Lučine mám velké zkušenosti, ale zároveň nepatří úplně mezi moje nejoblíbenější. Střední pasáž navíc není úplně výhodná pro charakteristiku mého motoru. Uvidíme, jak si s tratí poradí Petit, byl bych velmi rád, kdyby se o zisku FIA Cupu bojovalo až při posledním závodě na domácí půdě v Ústí nad Orlicí, což by nastalo v případě, že bych byl v Lučine úspěšnější“, popisoval své možnosti před závodem Václav Janík, který měl před tímto závodem v plánu stíhat vedoucího muže evropského poháru Petita.

S překonáním náročného kopce měly pomoci tři sobotní tréninky.

2

Tyto 3 x 4 kilometry mohly hodně napovědět o šancích jednotlivých účastníků. Pro Nutrend Racing bylo ohniskem zájmu především dění ve skupině E2-SC. Jiřímu Svobodovi se nejvíce líbila možnost startovat s dvoulitrovým prototypem. Přesedlal tak opět z monopostu F3000 do méně výkonného sportovního vozu, který byl v tomto případě v jeho očích vhodnější na úzkou trať: „Norma byla pro tento závod jasnou volbou. Startoval jsem již v Lučine několikrát a chci si závod především naplno užít, proto raději upřednostním hbitost před přemírou výkonu,“ poodhalil svoji volbu Jiří Svoboda. V tréninku se pohyboval svými časy na rozhraní TOP 10 a v rámci skupiny E2-SC byl těsně čtvrtý. O nejrychlejší časy sobotního tréninku se utkalo trio Sebastien Petit, Federico Liber a Václav Janík. Trénink vyšel nejlépe Petitovi, když už v průběhu soboty dokázal pokořit traťový rekord a dostat se pod magickou metu 2 minut na jednu jízdu: „Petit vstoupil do závodního víkendu skvěle. Snažím se sekundovat, ale za normálních okolností ho bude těžké stíhat. V tréninku jsme zajeli na úrovni našich nejrychlejších časů ze závodních jízd z předešlých let, i když je trať pomalejší. Samozřejmě vím ještě o rezervách máme i technické možnosti, jak ještě zrychlit, ale bude obtížné dosáhnout na časy Petita,“ věštil před nedělním závodem nejúspěšnější český jezdec tréninku Václav Janík.

Podoba letošního závodu v Lučine zaznamenala řadu změn. Kolem trati přibyly bezpečnostní prvky, které jistě přispěly k pohodě pořadatelů i závodních jezdců, ale jako nešťastné se ukázalo použití pneumatikových sloupků jako ochrana před zkracováním tratě. Řada kolizí právě s těmito bezpečnostními prvky řádně zasáhla do časového harmonogramu. Nutrend Racing si tak na svoji možnost vystartovat do první závodní jízdy musel několikrát počkat. Tří sekundový posun ku předu si pro první závodní jízdu připravil Jiří Svoboda, kterému se s dvoulitrovou Normou podařilo najít rezervy právě hned v úvodu závodního dne. Polepšil si tak výrazně oproti tréninkům a v celkovém hodnocení se posunul na 11. příčku. Souboj s časomírou se podařil i Václavovi, kterému po první jízdě patřila vedoucí pozice s vylepšeným osobním rekordem 2:00,4. Čekalo se na odpověď Sebastiena
Petita, tedy na souboj nejen o triumf v tomto závodě, ale zároveň i velmi důležité klání o šance na
vítězství v celém šampionátu. V amplionech se ozval dramatický hlas komentátora, který oznámil
vedení Petita, které mu se navíc podařilo zdolat rekord trati. „Sebastien ukázal svoji rychlost a hned
v úvodu odskočil na první pozici. Zajel jsem si také své maximum, ale na vedení to nestačilo.
V pomalých zatáčkách mi chybí výkon na výjezdu, to jsou ta místa, kde ztrácíme nejvíc. Druhou jízdu
nemůžeme vypustit stále se toho může hodně stát, závody končí až po projetí cílem, ještě budeme
bojovat,“ hodnotil skvělý výkon soupeře reprezentant Nutrend Racing, jemuž patřilo průběžné druhé
místo po úvodním výstupu.


Definitivní rozhodnutí přišlo ve druhé jízdě. Opět se hodně bouralo, hodně uklízelo a hodně rozléval
olej ze závodních vozů soupeřů po trati. Za zhoršených podmínek se nedařilo zrychlit soupeřům ani
jezdcům Nutrend Racing. Výsledkem bylo potvrzení dosažených pozic z úvodu a rozhodnutí, že ve
třetí závodní jízdě není důvod startovat, protože za daného stavu již nemohla ovlivnit konečné
pořadí. „Byl to náročný závod. Věděli jsme, že musíme podat maximální výkon, abychom měli šanci
porazit soupeře a možnost udržet šanci na vítězství v šampionátu. Zajel jsem osobní rekord, Jiří
rovněž. Podařilo se nám dobře připravit i vůz, ale charakter této trati nesvědčil charakteristice našeho motoru, a to nás stálo nějaký čas. I tak by to na Petita bylo asi málo. Závodili jsme oba na maximum a jeho rychlost byla vyšší a zaslouženě nás porazil. Z tohoto souboje odcházíme trochu zklamaní, ale doufáme, že mu porážku vrátíme při posledním závodě letošní sezóny na domácí půdě v Ústí nad Orlicí, kde FIA Cup vyvrcholí již příští týden,“ smiřoval se s druhým místem Václav Janík.
Konečné stříbro pro Václava Janíka a třetí místo pro Jiřího Svobodu ve skupině E2-SC je výsledkem
Nutrend Racingu ze slovinského Lučine. Krásný závod s úžasnými fanoušky vystřídá již brzy návrat na
ještě hezčí kopec pod Androvým chlumem v Ústí nad Orlicí, kam se Nutrend Racing velmi těší. Druhé
místo Václava Janíka v průběžném pořadí FIA European Hill Climb Cupu je nutné ještě ztvrdit, takže jestále ještě oč bojovat. Tak neváhejte a přijeďte si zafandit „Nutrenďákům“ do Ústí o víkendu 23. - 25.srpna na finále evropského poháru!

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com