Mám velkou radost – Adam Kout bude opět závodit Adam Kout, TCR, Europe, Auto Kout Centrum, F1, motorsport, Janík | Constructors F1

etina English Rusky

Mám velkou radost – Adam Kout bude opět závodit Adam Kout, TCR, Europe, Auto Kout Centrum, F1, motorsport, Janík | Constructors F1 Constructors F1

Mám velkou radost – Adam Kout bude opět závodit

ACK Press | 3.4.23 | Aktuálně

Adam Kout - TCR-Europe

Dnes jsem byl v Brandýse nad Labem u Autokout Centrum na servisu a výměnu pneumatik našeho vozu Dacia DUSTER. V hlavě jsem od rána měl otázku, zda náhodou nebude Adam Kout závodit?

Jak tak sedím nad dobrou kávou, přišla za mnou marketingová manažerka společnosti. A hned začala žhavou novinkou: „Víte, že Adam bude opět závodit?“ Moje reakce byla doslova emoční. Pojďme se tedy podívat na detaily Adamova comebacku.

Adam Kout bude držet volant Hyundai Elantra N TCR v rámci šampionátu TCR Eastern Europe. Jeho domovským týmem se stal Hyundai Janík Motorsport. Jsem tomu opravdu rád, neboť tým Hyundai Janík Motorsport je profesionální tým a dosahuje skvělých výsledků (jsem mnoho let ve spojení s jejich marketingovým oddělením).

2

Adam Kout se vrací k závodění po více než třech letech. Jeho „spolubojovníkem“ bude Petr Semerád, kterému se loni podařilo vybojovat v TCR Eastern Europe titul vicemistra. Věřím, že posádka Semerád/Kout bude mistrem Evropy, a držím klukům palce. Dle rozhovoru je Adam Kout nadšený, auto i tým se mu moc líbí: "Vzhledem k tomu, že v naší rodinné firmě mám na starosti značku Hyundai, jsem moc rád, že mám možnost startovat právě s Elantrou N TCR“. Janík Motorsport a společnost Hyundai Motor Czech tak úspěšně pokračují a letos společně vstupují již do třetí závodní sezóny.

Adam Kout 

Připomeňme si hlavní závodní milníky Adama Kouta.

  • Motokáry – dvojnásobný mistr Evropy kategorie Superkart – 2015 a 2016.
  • Závodil i s monoposty. Švýcarská formule Renault 2.0 – šampionem se stal v roce 2007.
  • V letech 2008 – 2010 byl v týmu Křenek Motorsport a závodil v severoevropském seriálu formule Renault. Na trati se potkal mimo jiné s Valtterim Bottasem, Danielem Ricciardem a Kevinem Magnussenem. V roce 2009 při prvním závodě severoevropského poháru v Mostě dokonce vyhrál a na pódiu s ním stál třetí Magnussen.

Sledoval jsem motoristickou kariéru Adama Kouta od jeho závodění v motokárách a byl jsem ve spojení i s týmem MS KART. Po každém závodě jsem si s naším prvním mistrem Evropy v motokárách telefonoval a měl jsem, jak se říká, informace z „první ruky“. Když Adam vyhrál první titul mistra Evropy, měl jsem obrovskou radost. To samé se opakovalo rok poté.

3 

Kompletní jezdeckou sestavu stáje Hyundai Janík Motorsport pro rok 2023 - seriál TCR Eastern Europe tvoří kromě Adama Kouta také Maťo Homola, Carlo Czepiel a Petr Semerád. Tým nasadí tři vozy Hyundai Elantra N TCR. Homola a Czepiel odjedou celou sezonu, loňský vicemistr Semerád spolu s Koutem se budou ve třetím autě střídat. Maťo Homola měl skvělé výsledky v týmu HKC Racing a jak vidím, i jeho kariéra se bude dále rozvíjet. 

Martin Saitz, generální ředitel Hyundai Motor Czech, uvedl: „Tým Hyundai Janík Motorsport v sezoně 2022 šampionátu TCR Eastern Europe prokázal, že má na to útočit na přední příčky. Kvitujeme tak, že má stejné ambice i pro letošní ročník, a jsme přesvědčeni o tom, že nás čeká další úspěšný rok naší spolupráce.“

Přeji všem v týmu Hyundai Janík Motorsport hodně úspěchů, „klidných závodů bez defektů“, hodně zdraví a štěstí v závodech. Doufám, že se opět s Adamem Koutem při závodech setkám.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com