Maverick Hill Climb Czech 2022 - Brněnský drak Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Maverick Hill Climb Czech 2022 - Brněnský drak Janík Motorosport, IHCC, FIA, Nutrend, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Maverick Hill Climb Czech 2022 - Brněnský drak

Pavlína Janíková/ Janík Motorsport | 5.4.22 | Aktuálně

Janík Motorsport 2022 a vrchy

Dlouho očekávaný den, na který se těšili snad všichni vrchařští závodní jezdci a fandové automobilových závodů do vrchu, konečně nadešel.

2

1



Hned první dubnovou neděli se po dlouhé zimní pauze rozburácely motory na Masarykově okruhu v Brně.Odehrával se zde totiž zahajovací podnik devítidílné série mezinárodních automobilových závodů - Maverick Hill Climb Czech 2022, současně s prvním závodem šampionátu Česká Trofej.Na seznamu přihlášených více než 90ti jezdců nesměla chybět ani želízka v ohni z týmu Janík Motorsport. Čtveřice jezdců v podání Václava Janíka, Davida Dědka, Jiřího Svobody a Marka Rybníčka absolvovala v tomto dvojzávodu dvě tréninkové a hned čtyři závodní jízdy.Václav Janík zajel svou premiéru ve voze Hyundai i30 N TCR a zhostil se očekávání na výbornou. Dominoval skupině 3 v obou závodech a vybojoval tak dvě zlatá prvenství, čímž se zapříčinil o historický zápis pro značku Hyundai v rámci automobilových závodů do vrchu. Ani velmi chladné počasí neodradilo od účasti Davida Dědka spolu s Jiřím Svobodou v otevřených kokpitech jejich speciálů. David Dědek předvedl skvělý výkon a se svým vozem Norma M20 FC si zaslouženě odvezl dvě stříbrná ocenění. Jiří Svoboda následoval na výsledkové listině Davida Dědka a spolu se svým formulovým speciálem Lola B03/51 si z prvního vrchařského dvojzávodu sezóny odváží ocenění za úctyhodnou bronzovou pozici.

3

Marek Rybníček ve voze KTM X-BOW GTX zajel hned v úvodu závodní sezony skvělý výsledek a z obou brněnských závodů si odváží stříbrnou pozici ve skupině E1.Nabitý závodní kalendář týmu Janík Motorsport opět rozděluje jeho síly. Část stáje vyráží s oběma vozy KTM X-BOW R na vytrvalostní souboj 8h LeBrno, konaný již ve čtvrtek 7.4.2022 na Automotodromu Brno a část druhá směřuje za hranice, konkrétně na maďarský Hungaroring, kde se již o tomto víkendu, tedy ve dnech 8.-10.4.2022 uskuteční úvodní závod mezinárodního okruhového šampionátu TCR Eastern Europe 2022.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com