Michael Vorba a Gábor Tim hodnotí sezonu v Octavia Cupu Octavia, Cup, Škoda, Most , okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Michael Vorba a Gábor Tim hodnotí sezonu v Octavia Cupu Octavia, Cup, Škoda, Most , okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Michael Vorba a Gábor Tim hodnotí sezonu v Octavia Cupu

Josef Hora/ Most | 28.9.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

Sezona 2016 znamenala znovuzrození Octavia Cupu. A právě po sezoně je čas na bilancování. Toho úvodního se ujmou letošní šampion Gábor Tim a třetí muž konečného hodnocení Michael Vorba.

 

Gabor Tim

 

Jak byste zhodnotil letošní sezonu?
MV: Letošní sezónu bych zhodnotil jako pozitivní. Na začátku roku jsem si dal cíl být v první trojici, což se splnilo. První závod byl hlavně o tom se znovu sžít s předním náhonem, což se mi povedlo. V dalších závodech se ukázalo, že o boj o titul bude mezi mnou, Pekařem a Timem. Do posledního závodu bylo vše otevřené, ale 3. místo celkově nakonec odpovídalo výsledkům z celé sezony.

GT: Vyhrál jsem šampionát a samozřejmě jsem se cítil dobře v této úspěšné sezoně. Kromě toho jsem se spřátelil se svými soupeři. Jsou velmi rychlí, musel jsem do toho dát maximum v každém závodě. Navíc to byl nejférovější šampionát, v jakém jsem dosud startoval.

Na který moment z letošní sezony budete nejvíce vzpomínat? Který vám vyrazil dech?
MV: Vzpomínky budu mít určitě na první závod na Slovakia Ringu, kde jsme společně s Gáborem a Tomášem předvedli nádherné předjížděcí manévry a souboje. Víme, co od sebe můžeme na trati očekávat, a je to jen o tom, kdo z nás udělá chybu či nikoliv.

GT: Mám spoustu skvělých vzpomínek. Před prvním závodem jsem cítil obrovský tlak, protože se jelo na Hungaroringu. Bylo ale skvělé závodit před domácím publikem. Naštěstí jsem vyhrál kvalifikaci I oba závody a to mě obrovsky namotivovalo na zbytek sezony.

Který závodní víkend se vám nejvíce líbil ať už co se týče vašeho výkonu, či toho pořadatelského?
MV: Tady opět musím vyzdvihnout Slovakia Ring, který patří ze všech odjetých tratí k mým oblíbeným. Zde se k nám přidal August, který oproti minulým závodům velice zrychlil a ukázal svůj potenciál.

GT: Myslím, že nejzajímavější byl asi víkend na Slovakia Ringu, protože začal špatně, ale skončil vlastně docela dobře. Nestačili jsme v kvalifikaci, neměli jsme dobré nastavení a navíc jsme měli I nějaké problémy. Mechanici pracovali celou noc a nějak se jim podařilo dát auto dohromady a já jsem vyhrál v obou závodech. Moji soupeři navíc měli špatný víkend, takže jsem měl velkou výhodu. Tehdy jsem si uvědomil, že mám šanci vyhrát v prvním mezinárodním šampionátu. Organizace byla velice dobra po celý rok.

Závodní Octavia má za sebou první sezonu. Jak se vám s tímto vozem jelo a jste spokojen s vývojem?
MV: Jednalo se o první sezónu, takže postupem času se ukazovalo, co je potřeba ještě vyladit v průběhu sezóny a případně připravit a doladit na sezónu nadcházející. V posledních letech mám zkušenosti se silnějšími vozy, ale tento typ závodů mi chyběl.

GT: Auta jsou krásná a navíc velmi spolehlivá. My jsme opravovali auto snad jen jednou. Vylepšení vozů bylo dobré a boj o titul byl hned zajímavější. Samozřejmě budou další upgrady, ale ten první všem hodně pomohl.

Kdo byl vaším největším rivalem na trati?
MV: Samozřejmě mezi největší soupeře patřil Gábor Tim a Tomáš Pekař. Ke konci sezóny se k nám přidal jak August, tak i Adam Rzepecki. Každopádně Gábor a Tomáš jeli letos bezchybně.

GT: Na začátku jsem si všiml, že budu startovat proti několika velmi dobrým jezdcům. Pekař nám dýchal na záda celou sezonu, je to rychlý a zkušený jezdec. Michael Vorba je také velmi talentovaný jezdec a nejednou byl rychlejší než já. V Mostě jsem závodil proti Tomáši Engemu, což byla velká pocta. Ke konci sezony se velmi zlepšil August MacBeth, ale když se vrátím k původní otázce, tak největším rivalem mi byl Tomáš Pekař.

Jaké jsou Vaše plány pro sezónu 2017?
MV: Mám několik alternativ na příští sezónu. Přes zimu proběhnou jednání a uvidíme, co vymyslíme. Samozřejmě bych rád zůstal v Octavia Cupu.

GT: Bylo by to skvělé, ale letos jsme měli finanční problémy, takže bohužel musím říct, že je minimální šance. Nějak se nám podařilo získat peníze na sezonu závod od závodu a ty jsme utráceli pouze za nezbytné věci. Vůbec jsme netestovali. Před posledním závodem nám hodně pomohla Škoda Hungary, za což bysme rádi poděkovali.

 

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com