MILOŠ BENEŠ, DAVID KOMÁREK A LUKÁŠ KELLER OVLÁDLI ZÁVODY VE VRBNĚ Vrchy, FIA, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

MILOŠ BENEŠ, DAVID KOMÁREK A LUKÁŠ KELLER OVLÁDLI ZÁVODY VE VRBNĚ Vrchy, FIA, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

MILOŠ BENEŠ, DAVID KOMÁREK A LUKÁŠ KELLER OVLÁDLI ZÁVODY VE VRBNĚ

Jan Koudelka | 20.7.23 | Aktuálně

Vrchy 2023 - Vrbno

Uplynulý víkend padaly po celé České republice teplotní rekordy a pořádné horko bylo také na trati desátého ročníku Vrbenského vrchu. I když za sebou nemáme ještě ani polovinu prázdnin, účastníci LIQUI MOLY Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu bojovali ve Vrbně pod Pradědem už o předposlední příděl bodů do šampionátu. Nejvíce si jich odvezl Miloš Beneš v kategorii otevřených vozů a David Komárek v kategorii jedna. Absolutní pořadí České trofeje ovládl Lukáš Keller.

1

V malebné krajině Moravskoslezského kraje, v podhorském Vrbně pod Pradědem, se konaly závody do vrchu už podesáté. Ke startu do jubilejního ročníku se přihlásilo 127 jezdců z MČR, České trofeje a seriálu Maverick Hill Climb Czech. Do závodu bylo nakonec převzato 115 jezdců.

Celé depo a většina více než tříkilometrové tratě se skrývá v lese, ale i tak bylo v sobotu veliké vedro. V absolutním pořadí zvítězil Miloš Beneš před Václavem Janíkem a Petrem Vítkem, shodné pořadí bylo rovněž v kategorii dva. V hodnocení uzavřených vozů vybojoval první místo David Komárek, druhý dojel Marek Rybníček a třetí příčku obsadila po skvělém výkonu Kristýna Fillová.

„Co se týče organizace, byl to perfektně připravený podnik, za což patří velké díky pořadatelům. Na závod jsme museli zvýšit světlou výšku auta, protože v prostředku tratě jsou po celé délce nainstalované poměrně vysoké kovové odrazky a s obvyklým nastavením bychom o ně škrtali. Tím pádem jsme částečně přišli o grip, auto bylo ve spodní technické části hodně nedotáčivé. Lepší to bylo v rychlých pasážích, kde jsem něco vydělal. V neděli nás hodně potrápil Vašek. Mám dlouhou jedničku a rozjezdy na mokré trati nejsou ideální, ztrácím při protáčení kol. Navíc jsem udělal chybu v první jízdě v nájezdu do retardéru, zablokoval kola a musel znovu startovat. Ve druhé mě zastavila červená vlajka a dostal jsem opravnou jízdu. To byla velká výhoda, protože při návratu na start jsem si mohl dobře prohlédnout osychající trať, a to mně pomohlo zrychlit. Jinak by nás Vašek asi udolal, na mokru jel skvěle. Nejhorší jízda se pak z výsledků škrtala, což byla v mém případě ta první, takže to nakonec dopadlo dobře,“ zhodnotil předposlední závodní víkend absolutní vítěz Miloš Beneš z GMS CZECH RACING TEAM (Osella FA30).

 1

Nedělní program zdramatizovaly krátké, ale silné dešťové přeháňky, které ovlivnily všechny tři závodní jízdy. Na proměnlivé podmínky doplatilo několik jezdců, nejhůře skončil Marek Rybníček, který ve třetí jízdě havaroval a poměrně výrazně svůj speciál KTM poškodil. Absolutní pořadí druhého závodu zůstalo stejné jako v sobotu, v kategorii uzavřených vozů opět zvítězil David Komárek, druhý skončil Richard Meixner a třetí příčku si zopakovala Kristýna Filová.

„V sobotu jsem jel na jistotu a v pohodě, Kristýna zajela ultra top čas, ve skupině jedna dojela druhá za mnou, takže to byl pro náš tým úžasný výsledek. V neděli přišly dešťové přeháňky a do závodu jsem nastupoval s vědomím, že mi chybí body za první závody, takže nemůžu moc riskovat. Jel jsem na jistotu a všechno si nechal na třetí jízdu s předpokladem, že bude trať rychle osychat. Podařilo se mi znovu vyhrát v kategorii jedna, Kristýna byla na vodě opatrnější, ale za třetí místo se rozhodně nemusí stydět. Takže za nás super víkend a těšíme se na další závod,“ řekl David Komárek, který ovládl v obou dnech hodnocení kategorie jedna (KRTZ motorsport, McLaren F1 Evo 2019)

Vrbno 

„Po pravdě řečeno jsem si v neděli večer velmi oddechl. I když nás potrápily dešťové přeháňky, všechno jsme zvládli a za to bych chtěl poděkovat celému pořadatelskému týmu. Díky všem za obětavou práci a vedení Moravskoslezského kraje a města Vrbna pod Pradědem za podporu, bez které bychom tento podnik nemohli uspořádat,“ doplnil hlavní organizátor Martin Pleva.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com