MM ČR Miniracing v Mostě nepřálo počasí, vedoucí jezdci potvrdili role favoritů IDM, minibike, autodrom ,Most, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

MM ČR Miniracing v Mostě nepřálo počasí, vedoucí jezdci potvrdili role favoritů IDM, minibike, autodrom ,Most, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

MM ČR Miniracing v Mostě nepřálo počasí, vedoucí jezdci potvrdili role favoritů

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 10.8.19 | Aktuálně

IDM 2019

MM ČR Miniracing v Mostě nepřálo počasí, vedoucí jezdci potvrdili role favoritů 

Mezinárodní mistrovství a přebor ČR Miniracing, jež v sobotu hostil malý okruh polygonu mosteckého autodromu, provázelo deštivé počasí. Projevilo se to už v dopoledních  trénincích a kvalifikacích, kdy řada jezdců nezvládla na mokrém povrchu svůj stroj, a skončila na zemi. Kolize si naštěstí nevyžádaly žádné vážnější zranění. Favorité jednotlivých kategorií pak v obou závodech vesměs potvrdili svou dominanci, bodovým přídělem si upevnili vedoucí postavení v průběžném pořadí šampionátu.

2

Mostecký závod republikového šampionátu motocyklových talentů na maloobjemových speciálech přinesl ve třídě Minimoto Junior A velkou radost domácímu Romanovi Durdisovi. Teprve osmiletý nadaný jezdec po druhém místě v 1. závodě nedal v tom následujícím soupeřům šanci, a bral tak celkové vítězství. „Byl to letošní první závod na vodě. Jak už to bývá, na mokré trati se výkony čtyřtaktních motorů zatím dominující dvojice ve startovním poli znatelně srovnali s ostatními slabšími stroji. Měli jsme tak štěstí, vyhrál řidičský um,“ zhodnotil účinkování svého syna Roman Durdis starší.

Mostecký okruh je jedním ze tří v desetidílném seriálu šampionátu letošní sezony, jehož parametry umožňují start všech vypsaných tříd pro MMČR Miniracing. Jsou jimi Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Mini GP Stock, Mini GP Open, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Senior Open 50 a Minimotard. V Mezinárodním přeboru ČR jezdci bojují o celkové vítězství ve třídě Mini GP O. Průběžné pořadí zájemci najdou zde.

1

„Je pravdou, že jsme trochu bojovali s vodou, což se promítlo zejména v posunu časového harmonogramu. Ale i to k závodům patří.

3

Někomu se jezdit za mokra líbí, někomu ne. Myslím, že si to každopádně většina kluků a holek užila. Důležité je, že jsme se obešli bez vážných nehod a zranění, což je základ. Potvrdila se i stabilní účast jezdců v letošním ročníku šampionátu, jejich počet ve srovnání s loňskou sezonou stoupl,“ uvedl za promotéra šampionátu Matěj Smrž, který je společně se svým bratrem Jakubem i zkušeným motocyklovým závodníkem.

Potvrdil, že šampionát se za rok do Mostu s největší pravděpodobností vrátí. „S představiteli společnosti AUTODROM MOST jsme se už o této možnosti bavili. Zájem je jak z naší, tak z jejich strany. Jednání jsou velice korektní a vstřícná, zázemí na polygonu si týmy pochvalují. Takže nic nebrání tomu, abychom uspořádali šampionát na severu Čech i v roce 2020,“ upřesnil Matěj Smrž.

Šampionát MM ČR Miniracing pod patronací Autoklubu ČR organizuje Smrz Academy. Úspěšnou tuzemskou minibikovou akademii založili otec a synové Smržovi, kteří se významně podepsali pod motocyklový sport u nás.

Příznivci jednostopých vozidel si v Mostě tentokrát přišli na své. Na velkém okruhu autodromu se jede zároveň i mezinárodní mistrovství Německa silničních motocyklů (IDM), jež pokračuje také v neděli 11. srpna. Kdo si do paddocku autodromu najde cestu, může kromě napínavých soubojů na dráze zhlédnout na diváckém svahu i jedinečnou motorkářskou show se speciálními efekty kaskadérské skupiny Crazy Day.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com