Mostecký autodrom a hipodrom uzavřely partnerství Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Mostecký autodrom a hipodrom uzavřely partnerství Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Mostecký autodrom a hipodrom uzavřely partnerství

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 10.7.17 | Aktuality

Most 2017

Dostihová dráha Hipodrom Most se stala partnerem mosteckého autodromu. „Máme mnoho společného. Oba areály vznikly na výsypkách hnědouhelných lomů a svým zaměřením nejen po sportovní stránce, ale také společenským významem patří k tomu nejlepšímu, čím se může Most pochlubit.

 

Společně také nezanedbatelnou měrou oživujeme turistický ruch. Na automobilové a motocyklové závody, na koňské dostihy a další zajímavé akce pro zájemce napříč generacemi přijíždějí každým rokem tisíce lidí nejen z různých koutů Čech, ale z celé Evropy a dalších světových kontinentů,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Další vazbou mezi autodromem a hipodromem jsou podle ní koně. „Je to impozantní, elegantní a chytré zvíře. Pohled na ta nádherná stvoření na dostihové dráze fascinuje. A to samé platí i pro koně pod kapotou silných a rychlých strojů na našem závodním okruhu,“ vysvětlila.

Uzavření partnerství označil ředitel společnosti HIPODROM MOST Jakub Šimůnek za důležitou etapu v dosavadní historii obou areálů. „Dohodu umožnila názorová shoda nových majitelů hipodromu a autodromu. Jejím základem je vzájemná podpora, nejen při propagaci akcí, ale zejména při nezbytném rozvoji a modernizaci obou areálu. Společnými silami snáze naplníme vytčený cíl, jímž je zvýšení kvality zázemí a servisu pro týmy a samozřejmě pro diváky,“ doplnil.

Hipodrom Most je součástí rekultivačního parku Velebudice, který patří mezi špičkové projekty tzv. české rekultivační školy, s respektem uznávané na celém světě. V souvislosti s úvahami o využití Velebudické výsypky byl v roce 1973 zpracován záměr vybudování rekultivačního parku jako areálu odpočinku a zdraví, jehož dominantou se stane dostihová dráha. Smyslem a cílem veškerého úsilí bylo navrátit mrtvým plochám výsypkových prostor jejich společenský význam. Naprostá většina evropských dostihových drah je vybudována na urovnaných přírodních terénech. Proto nejen u nás, ale i v evropském měřítku, je stavba mostecké dostihové dráhy, zejména její provedení od základů, téměř unikátní záležitostí.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh.

Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com