Motorkáři čekají na jaro, autodrom jim nabízí kurz bezpečné jízdy Autodrom Most, okruhy , závody .motocykl, F1,fyzická, kondice | Constructors F1

etina English Rusky

Motorkáři čekají na jaro, autodrom jim nabízí kurz bezpečné jízdy Autodrom Most, okruhy , závody .motocykl, F1,fyzická, kondice | Constructors F1 Constructors F1

Motorkáři čekají na jaro, autodrom jim nabízí kurz bezpečné jízdy

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 5.3.18 | Aktuality

Most 2018

S příchodem jarního oteplení se na silnice vrátí motocykly.

Jejich majitelé se už nemohou dočkat, až vytáhnou své naleštěné stroje z garáží a po dlouhém zimním půstu je zase proženou krajinou. Rychlá jízda ale zvyšuje riziko nehody. V ohrožení zdraví či dokonce života se tak ocitá nejen samotný řidič motocyklu, ale i další účastníci silničního provozu. Mostecký autodrom proto nabízí motorkářům kurz, který je zaměřený na osvojení principů bezpečné jízdy a řešení krizových situací.

První z kurzů se uskuteční už 15. dubna. Více informací zájemci najdou zde, objednat se mohou zde. „Teoretická část kurzu se zabývá technikou jízdy a výčtem krizových situací s návodem, jak je předvídat. Vedeme ji formou diskuse na dané téma, nejde tedy o pouhou přednášku. Praktická část cílí na zvládnutí stability a ovládání motocyklu, správné zatáčení, techniku brzdění z různých rychlostí a vyhýbací manévry,“ upřesnil instruktor společnosti AUTODROM MOST Marek Kohoutek.

Upozornil, že zájemci o kurz by si měli důkladně zkontrolovat technický stav stroje, doplnit pohonné hmoty a dorazit v dobré fyzické kondici. „Kurz trvá i s přestávkou na oběd sedm hodin. Při výcviku účastníci kurzu používají vlastní motocykl. Je to velká výhoda. Plochy polygonu opatřené moderní technologií jim totiž umožní zjistit chování a limity svého stroje v hraničních situacích, sami si zase ověří svou schopnost stroj v těchto situacích ovládat. Kurz je vhodný pro každého motorkáře. I ti zkušení vlastně po každé zimě tak trochu znovu začínají,“ vysvětlil Kohoutek.

Ačkoli mezi veřejností převládá názor, že většina motorkářů jezdí v běžném provozu příliš rychle a bezohledně, instruktor se vyznavačů jednostopých vozidel zastává.

„Mám zkušenost, že mezi motorkáři je spousta odpovědných a rozumných lidí, kteří se chtějí svůj stroj naučit co nejlépe ovládat a výrazně tak posílit aspekt bezpečnosti. Potvrzuje to i zájem o naše kurzy bezpečné jízdy,“ doplnil.

Pokročilým motorkářům, kteří už mají za sebou základní výcvik a chtějí si například vyzkoušet i okruhové jezdění, autodrom nabízí trénink pod vedením instruktorů motoškoly kaskadéra a testovacího jezdce Míry Lisého.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com