Nedělní závod Alpe Adria v Mostě se pojede jako memoriál Gerharda Ittnera MOst , Autodrom, Alpe Adria, 2019 , Gerhard Itner | Constructors F1

etina English Rusky

Nedělní závod Alpe Adria v Mostě se pojede jako memoriál Gerharda Ittnera MOst , Autodrom, Alpe Adria, 2019 , Gerhard Itner | Constructors F1 Constructors F1

Nedělní závod Alpe Adria v Mostě se pojede jako memoriál Gerharda Ittnera

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 11.9.19 | Aktuálně

Alpe Adria 2019

Mezinárodní šampionát silničních motocyklů na tratích střední Evropy Alpe Adria, který se o víkendu 27. až 29. září vrací po dvou letech do Mostu, je vypsaný také jako Mistrovství ČR.

1

2

3

Ve startovním poli všech osmi výkonnostních tříd je proto zastoupena řada českých jezdců. Nedělní závod organizátoři domácího mistrovství zasvětili památce významné osobnosti nejen tuzemského motoristického sportu, patriotovi mosteckého autodromu a jeho dlouholetému sportovnímu řediteli Gerhardu Ittnerovi. Těžké nemoci podlehl v prosinci 2017.

Mostecký závodní víkend letošní sezonu Alpe Adria uzavře. Z českých jezdců je na tom po deseti odjetých závodech v pěti víkendech nejlépe brněnský Karel Hanika na stroji BMW. Vede elitní třídu Superbike, na druhém místě figuruje s odstupem 34 bodů Polák Pawel Szkopek na Yamaze. Průběžnou bronzovou příčku drží Hanikův stájový kolega Ondřej Ježek, na Szkopeka ztrácí 42 bodů.

Ve třídě Superstock 1000 je nejlepším českým zástupcem v jezdeckém poli Michal Prášek s BMW. Nasbíral 79 bodů, což mu zajišťuje průběžné čtvrté místo. I kdyby vyhrál oba mostecké závody, může se ale posunout maximálně o jednu příčku. Nyní třetí Polák Krzemien by však nesměl získat více než tři body. Naopak za Práškem je tlačenice. Pátý Maďar Laczko na něj ztrácí jen dva body, šestý Slovák Svitok šest bodů.

Ani po závěrečném podniku v Mostě nebude ve třídě Superstock 600 triumfovat Jiří Mrkývka na Yamaze.
4
Vítězství si zajistil už po čtvrtém závodním víkendu v německém Oscherslebenu Maďar Richard Bodis. Následujícího podniku v chorvatském Grobniku se nezúčastnil, přesto je se 195 body už nedostižný. Mrkývka drží druhou průběžnou pozici se 118 body, ohrozit ho stále mohou třetí Němec Eder i čtvrtý Rakušan Ranner. Jiří, který reprezentuje třetí generaci skvělých motocyklových jezdců a navazuje na úspěchy svých jmenovců - dědy a otce - má však příjemných 17, respektive 25 bodů k dobru.

Průběžné pořadí jezdců ve třídě Supersport 300 by s největší pravděpodobností vypadalo jinak, kdyby pátý David Kubáň a šestý Oliver König odjeli všechny dosavadní závodní víkendy. Oba talentovaní mladíci ale zároveň působí i v jiných šampionátech, a tak jim některé termíny kolidují. Kubáň vytěžil ze šesti startů v Alpe Adria 102 bodů, König si zapsal dokonce 100 bodů ve čtyřech absolvovaných závodech, tedy maximum možného. Ani jednoho z jezdců, jež jsou velkým příslibem českého motoristického sportu, bohužel diváci neuvidí ani na severu Čech. Kubáň má povinnosti v šampionátu IDM, König letos startuje ve své kategorii v rámci mistrovství světa superbiků.

I tak si ale domácí fanoušci přijdou na své. Do šampionátu se přihlásilo více než 220 jezdců a jezdkyň, z toho na 40 českých.

Gerhard Ittner působil na mosteckém autodromu nejprve jako tlumočník do němčiny, začátkem roku 1995 nastoupil na stálý pracovní poměr jako sportovní referent. Postupně se vypracoval do funkce sportovního ředitele společnosti. V oblasti motorsportu byl velmi aktivní. Kromě své srdeční záležitosti - mosteckého autodromu - působil i v mnoha dalších funkcích. Byl dlouholetým významným licencovaným činovníkem federace automobilového i motocyklového sportu, členem silniční komise FIM Europe, předsedou silniční komise Federace motocyklového sportu AČR, sportovním komisařem a předsedou komise závodů na okruzích Federace automobilového sportu AČR.

Za zásluhy a dlouholetou obětavou práci pro motoristický sport získal Gerhard Ittner odznak Granátový lev, jejž uděluje jako nejvyšší možné poděkování Autoklub ČR na své valné hromadě.

Alpe Adria má letos na programu šest podniků s celkem 12 závody. Zahájení sezony obstaral na konci dubna víkend na Slovakia Ringu. Na přelomu května a června šampionát pokračoval v nizozemském Assenu, na konci června se přesunul na maďarský Pannonia Ring. V červenci se týmy a jezdci sešli v německém Oscherslebenu, v srpnu podnik hostil okruh v Grobniku v Chorvatsku. V Mostě sezona vyvrcholí vyhlášením letošních šampionů, vstupenky zájemci zakoupí zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com