Nová specifikace vozů, nové barvy. Mičánek Motorsport powered by Buggyra „přezbrojil“ na sezonu 2022 Mičánek , Motorsport powered by Buggyra, Lamborgini | Constructors F1

etina English Rusky

Nová specifikace vozů, nové barvy. Mičánek Motorsport powered by Buggyra „přezbrojil“ na sezonu 2022 Mičánek , Motorsport powered by Buggyra, Lamborgini | Constructors F1 Constructors F1

Nová specifikace vozů, nové barvy. Mičánek Motorsport powered by Buggyra „přezbrojil“ na sezonu 2022

Buggyra Press | 3.2.22 | Aktuálně

Mičánek Motorsport powered by Buggyra 2022

Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra do sezony 2022 vyjede s novou technikou. Osvědčené vozy Lamborghini Huracán dostaly novou tovární technickou specifikaci EVO 2. Tým se s novými vozy představí jak v sérii Super Trofeo Europe, tak v Česku – na okruzích, vrchařských závodech i exhibicích.

1 


Mičánek Motorsport powered by Buggyra je první tým ve střední a východní Evropě, který na novou specifikaci nejrychlejšího cupového auta na světě přejde.
„Zásadní změny jsou v aerodynamice, změnila se přední i zadní část. Podstatně vylepšené jsou brzdy, pro laiky je na první pohled nejviditelnější změnou nový tvar a grafika předních i zadních světel,“ přiblížil manažer týmu Mičánek Motorsport by Buggyra Jiří Mičánek jr.
Nové vozy se dočkají i nového designu, který ale stále bude respektovat tradiční barvy české trikolóry. Kompletní karbonová kapotáž, jejíž podobu tým zveřejnil na raritních snímcích pořízených na Masarykově okruhu, se nyní dočkala černo-červeného „kabátu“, v něm ale tým absolvuje jen předsezonní testování.

2


„Na sezonu auto opět nachystáme v trikolóře, jen ji tak jako každý rok mírně modifikujeme a zmodernizujeme,“ prozradil Jiří Mičánek.
Největší změnu ale tým očekává v konkurenceschopnosti nové specifikace. Na specifikaci EVO 2 přejdou všechny týmy, Mičánek Motorsport powered by Buggyra ale může těžit z toho, že nové vozy má k dispozici jako jeden z prvních. „Předpokládáme, že posun v aerodynamice bude znatelný, a hodně si slibujeme i od lepšího odvodu tepla ze zadní části auta, kde se kumuloval horký vzduch od motoru i od brzd,“ vypočítává předpokládaná zlepšení Mičánek.
První testování čeká tým už ve druhé polovině února v Misanu. Tedy na stejném okruhu, kde jedním podiem ve třídě Pro-AM zakončil, loni v listopadu zakončil sezonu 2021 a naposledy se představil s vozy specifikace EVO. „Budeme tak mít přímé srovnání dat a chování aut. Uvidíme, jestli bude zlepšení markantní, každopádně do začátku sezony plánujeme ještě další testování, aby byli jezdci i mechanici a inženýři na start Super Trofeo Europe maximálně připravení a dokázali jsme navázat na loňské výsledky a třetí místo celkově v naší kategorii,“ uzavírá Jiří Mičánek.
V jednom z nejprestižnějších a nejvyrovnanějších cupových šampionátu na světě nasadí Mičánek Motorsport powered by Buggyra opět dvě posádky. Třetí vůz pak se pak ukáže i domácím a středoevropským fanouškům, ať už na některých závodech středoevropského zónového mistrovství, ve vrchařském seriálu Maverick Hillclimb nebo na oblíbených exhibicích – například při závodech Supermoto v Hrušovanech nad Jevišovkou.
Sezona Lamborghinii Super Trofeo Europe odstartuje dvojicí závodů 2. a 3. dubna v Imole v Itálii.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com