Novou jezdeckou sestavu provázela velká očekávání, protože vedle matadora cestovních vozů Maťa Homoly se v ní objevili nováčci Carlo Czepiel, který přišel teprve letos z motokár, a Adam Kout. Janík ,Motorsport, okruhy, TCR, 2023,TCR Eastern Europe 2023 , Kout, Homola, | Constructors F1

etina English Rusky

Novou jezdeckou sestavu provázela velká očekávání, protože vedle matadora cestovních vozů Maťa Homoly se v ní objevili nováčci Carlo Czepiel, který přišel teprve letos z motokár, a Adam Kout. Janík ,Motorsport, okruhy, TCR, 2023,TCR Eastern Europe 2023 , Kout, Homola, | Constructors F1 Constructors F1

Novou jezdeckou sestavu provázela velká očekávání, protože vedle matadora cestovních vozů Maťa Homoly se v ní objevili nováčci Carlo Czepiel, který přišel teprve letos z motokár, a Adam Kout.

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport /foto Petr Frýba | 11.4.23 | Aktuálně

TCR Eastern Europe 2023

Závodníci Hyundai Janík Motorsport dominovali na Oscherslebenu

1

Tým Hyundai Janík Motorsport odstartoval sezónu TCR Eastern Europe 2023 velkou dominancí. Z německého Oscherslebenu si odvezl dvě zlata, čtyři pódia a po úvodním závodním víkendu dominuje i průběžnému pořadí seriálu.

2

Novou jezdeckou sestavu provázela velká očekávání, protože vedle matadora cestovních vozů Maťa Homoly se v ní objevili nováčci Carlo Czepiel, který přišel teprve letos z motokár, a Adam Kout. Ten je zkušeným závodníkem, ale v závodním autě neseděl tři roky a s cestovními vozy se ve své dosavadní kariéře zase tak často nepotkal. Že v jeho žilách koluje závodnická krev, ale dokázal hned v kvalifikaci. V posledních minutách se nacházel na prvním místě a o pole position pro úvodní závod sezóny přišel až těsně před koncem.

Do prvního závodu tedy startoval z druhého místa. Maťu Homolovi patřilo na startu místo třetí a Carlu Czepielovi šesté. Adam i Maťo využili skvělého startu a už do první zatáčky přijížděli v tomto pořadí před všemi ostatními. Ještě během prvního kola si své pozice vyměnili. Maťo se ujal vedení, které nepustil až do konce závodu a radoval se ze svého letošního prvního vítězství. Adam dlouho odolával atakům za sebou jedoucího Petra Fulína, ale nakonec bohužel neodolal. I tak ale projel cílem na skvělém třetím místě. Carlo Czepiel dojel na svém kvalifikačním šestém.

Do druhého závodu měl díky reverse gridu nejlepší výchozí pozici právě polský nováček. A naložil s ní až profesorsky chladně. Po pár zatáčkách se probojoval na druhé místo, na začátku sedmého kola už kroužil po dráze na čele celého pole a tak byl také po pětadvaceti minutách závodu odmávnut cílovou vlajkou. Pár vteřin za ním projel pod šachovnicovou vlajkou Maťo Homola, který si na stupně vítězů proklestil cestu až z desátého místa na startu. Těsně pod pódiem, na čtvrtém místě, dojel Adam Kout.

Celkové hodnocení šampionátu vede po prvním závodním víkendu Maťo Homola následovaný Carlem Czepielem a Adamu Koutovi patří čtvrté místo. Další zastávkou TCR Eastern Europe bude na konci dubna maďarský Hungaroring.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com