Nutrend Racing na Slovakia Ringu mezi sportovními prototypy divize 5 velmi úspěšný, stejně jako v TCR Nutrend, Racing, FIA, CEZ, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Nutrend Racing na Slovakia Ringu mezi sportovními prototypy divize 5 velmi úspěšný, stejně jako v TCR Nutrend, Racing, FIA, CEZ, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Nutrend Racing na Slovakia Ringu mezi sportovními prototypy divize 5 velmi úspěšný, stejně jako v TCR

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 27.8.20 | Aktuálně

FIA CEZ 2020

Petr Lisa a Tomáš Konvička se při Velké ceně Slovenska na Slovakia Ringu představili v kokpitu speciálu LMP3 Norma M30.

3

Jejich zájmem byla účast v šampionátu FIA Central Europe Zone (FIA CEZ), kde se postavili na start sprintových i vytrvalostních klání. Velmi úspěšný závodní víkend, v početném poli startujících, oba jezdci Nutrend Racing, zakončují  třemi umístěními na pódiu v rámci hodnocení divize 5. Dušan Kouřil jr. také slaví v rámci TCR Eastern Europe úspěch díky druhému místu v prvním závodě.

2 

Závodní víkend na Slovakia Ringu byl pro Nutrend Racing dlouho očekávaným okamžikem. Mnoho zkušeností z tohoto slovenského okruhu dává tradičně velké naděje pro úspěch. Tým totiž často využívá tento autodrom jako testovací a absolvované tréninkové kilometry vždy přináší mnoho rychlosti do závodů. Úsilí týmu se o tomto víkendu dělilo na několika frontách. Své želízko v ohni měl Nutrend Racing v rámi TCR Eastern Europe, kde startoval Dušan Kouřil jr. s Hyundai i30 N, a také ve velmi sledované divizi 5, kde se Petr Lisa a Tomáš Konvička dělili o speciál Norma M30 LMP3. 

 

Královská kategorie sportovních prototypů je lákavou podívanou, kdy právě tyto vozy vévodí výsledkovým listinám v celém portfoliu startujících vozů ve FIA CEZ. Ve společnosti cestovních speciálů třídy GT se Petr Lisa pokoušel uspět ve dvojici sprintových závodů. Se svými soupeři sváděl nejprve vyrovnané souboje o nejrychlejší čas v kvalifikaci. Druhá pozice za Miroslavem Konopkou mu zajistila start z první řady startovního roštu. V souboji speciálů LMP3 se Petru Lisovi podařilo uhájit v celém průběhu prvního závodu stříbrnou pozici, mezi dvojicí slovenských reprezentantů rodiny Konopkových a pro Nutrend Racing dovezl svůj vůz pro první úspěch víkendu.

1 

Vystoupat na stupně vítězů toužil v hodinovém vytrvalostním závodě i Tomáš Konvička. S červenobílým prototypem ale musel překonat všechny nástrahy, které na něho na Slovakia Ringu čekaly v průběhu 30 kol. Stejně jako Petr Lisa ve sprintu i Tomáš Konvička dokázal ve vytrvalosti ukočírovat výkonný stroj a také se mohl po závodě radovat z dobře odvedené práce na rychlém okruhu, kde mu byla odměnou získaná druhá pozice. Shodně zajel jako druhý nejrychlejší za domácí jezdeckou sestavou Konopků.

 

Druhý sprintový závod víkendu, kde opět seděl v kokpitu LMP3 Petr Lisa, se odehrál podle stejného scénáře jako při prvním sprintovém podniku. Vyrovnané časy v jednotlivých kolech v podání již zkušeného jezdce Petra Lisi, zajišťují opětovnou druhou pozici, která tím uzavírá pro Nutrend Racing podařenou bilanci z druhého letošního závodu na okruzích, tedy trojité stříbro pro vůz LMP3 Norma M30 a jeho jezdce. 

 

V kategorii cestovních vozů v šampionátu TCR Eastern Europe 2020 zvládl skvěle Dušan Kouřil jr. vstup do slovenského závodního víkendu. V prvním závodě tvrdě bojoval o úspěch, aby se v posledním kole probojoval na druhou pozici a získal tak letošní první pódiové umístění. Po dobrém výsledku byl mladý jezdec motivován pro další úspěch, ovšem druhý závod nedopadl následkem defektu podle představ jezdce ani týmu. V celkovém hodnocení získal Dušan Kouřil jr. na Slovensku 18 bodů, když ke stříbru přidal smolné odstoupení.

 

Následujícím podnikem okruhového mistrovství bude začátkem září brněnský Masarykův okruh, kde Nutrend Racing nebude chybět.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com