Nutrend Racing zahájil sezónu v italské Monze Nutrend, Racing, závody, Monza, Itálie, F1, 2019, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

Nutrend Racing zahájil sezónu v italské Monze Nutrend, Racing, závody, Monza, Itálie, F1, 2019, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

Nutrend Racing zahájil sezónu v italské Monze

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 23.3.19 | Aktuality

Nutrend Racing 2019

Zahájení motoristické sezóny je vždy velkou událostí pro závodní tým Nutrend Racing.

Po dlouhé zimní pauze a dlouhých přípravách na novou sezónu jsou první ostré kilometry závodních speciálů na trati jako „balzám na duši“. Tuto závodníkům prospěšnou proceduru se  Nutrend Racing rozhodl aplikovat začátkem března na italské modle Autodromo Nazionale di Monza. Světoznámý okruh formule 1 byl cílem týmového přepravníku s dvojicí sportovních prototypů Norma za nímž se do Itálie hnala smečka rychlosti chtivých pilotů, kteří toužili ověřit svoji rychlost na domácí trati italských tifosi.

V plánu byl dvoudenní program protkaný testovacími stinty a v kokpitech Normy M20FC a Normy M30 LMP3 se postupně vystřídali Václav Janík, Petr Lisa, David Dědek, Ján Miloň, Tomáš Konvička a Vladimír Hladík.

1

Každý z pilotů měl v Monze své plány, které měly rozdílný scénář.

Někdo usedal do kokpitu již jako ostřílený pilot, který potřebuje jen doladit své jezdecké schopnosti po zimní pauze, někdo naopak poznával radost z jízdy ve sportovním prototypu premiérově. Ján Miloň, pravidelný účastník mistrovství Evropy v závodech do vrchu s McLarenem GT3, si například v rámci testu poprvé vyzkoušel jaké to je řídit otevřený vůz Norma M20FC. Mimo kvalitních časů si z Monzy odvezl skvělý pocit, který lze zažít jen při jízdě se sportovním prototypem: „Skvělé, užil jsem si svůj čas za volantem. Perfektní zahájení sezóny, díky za prostor, který jsem dostal od Nutrend Racing. Tým mi zajistil perfektní podmínky pro první kilometry s tímto skvělým vozem, který bylo radost v Monze řídit,“ uvedl s úsměvem ve tváři ke svému vystoupení v Itálii Ján Miloň.

2

3

S dvoulitrovým speciálem Norma si své adrenalinové chvíle užil i nováček týmu David Dědek, jenž započal své testování již s předstihem ve virtuálním světě v prostředí závodního sídla Nutrend Racing na týmovém simulátoru. Své poznatky dokázal přenést i do reality a skvělými časy potvrdil, že mu to v kokpitu Normy svědčí.

4

5

V zápřahu byl na 5793 metrů dlouhé trati Grand Prix Itálie i druhý prototyp, loňská novinka, Norma M30 LMP3. Vytrvalostní speciál si po loňské premiéře u Nutrend Racing užil zimní péči mechaniků, kteří ho opět dostali do 100 % formy, tak aby se v letošní sezóně opět mohl prohánět s velkou spolehlivostí po evropských okruzích. Loni Norma M30 ještě legendární okruh nevyzkoušela, její představení přišlo až po italském testování, ale letos se již naplno seznámila s asfaltovým povrchem a lemujícími obrubníky v barvě italské trikolory. Petr Lisa, David Konvička, Václav Janík i Vladimír Hladík se probouzeli po „zimním spánku“ tím nejlepším způsobem – v kokpitu Normy M30 LMP3 v barvách Nutrend Racing za zvuku pětilitrového osmiválce... Množství narůstajících kol na okruhu přidávalo do jízdy jezdců potřebnou jistotu a rychle se blížili svým jezdeckým limitům, kterých dosahovali ke konci loňské sezóny. Tým si během testů vyzkoušel celou řadu důležitých procedur, které je budou provázet v průběhu letošní okruhové sezóny. I pro mechaniky a týmové inženýry to byl důležitý start do sezóny a sběr nových zkušeností, jenž využijí již zanedlouho při dalším okruhovém testu na domácím Masarykově okruhu u Brna.

6

7

8

Dvoudenní test na italském okruhu Monza přinesl pro tým Nutrend Racing především pozitivní informace o připravenosti techniky i týmu, pro blížící se začátek závodní sezóny. Jezdcům byly cenné kilometry v závodní sedačce jen ku prospěchu nejen pro jejich duši, ale i pro připravenost před prvními souboji o mistrovské body v okruhovém či kopcovém šampionátu sezóny 2019.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com