Octavia Cup odhaluje podobu kalendáře pro sezónu 2017 Octavia Cup , Škoda, závody, Most | Constructors F1

etina English Rusky

Octavia Cup odhaluje podobu kalendáře pro sezónu 2017 Octavia Cup , Škoda, závody, Most | Constructors F1 Constructors F1

Octavia Cup odhaluje podobu kalendáře pro sezónu 2017

Josef Hora/ Most | 5.12.16 | Aktuálně

Octavia Cup 2017

Sotva v září skončila první sezona nového Octavia Cupu, jeho promotér se vrhl na přípravu té příští. Největší novinkou současnosti je zveřejnění předběžného kalendáře pro sezonu 2017.

Ten doznal hned několika změn, nicméně úvodní dva podniky zůstanou stejné, jako tomu bylo v letošním roce. Jak by také ne, když se pojede na oblíbených tratích Grand Prix Formule 1. Sezona 2017 odstartuje na konci dubna na maďarském Hungaroringu a hned o měsíc později se jezdci přesunou do malebného rakouského Štýrska na Red Bull Ring.

První velkou novinkou je zařazení německého Oscherslebenu, kde se pojede poslední červnový víkend v rámci víkendu stále se rozrůstajícího seriálu TCR International Series. Na Slovakia Ringu se nepojede během tradiční srpnové Velké ceny Slovenska, ale již o měsíc dříve, kdy na Slovensko vůbec poprvé zavítá mistrovství Evropy tahačů.

S mnohatunovými monstry se Octavia Cup poté potká znovu o necelé dva měsíce později, tentokrát při tradiční Czech Truck Prix v Mostě. Další nově zařazenou tratí do kalendáře je polská Poznaň. Velké finále se uskuteční v říjnu na mosteckém autodromu, kde se vůbec poprvé uskuteční závodní víkend FIA ETCC, který bude rovněž finálový!

Organizační tým Octavia Cupu také neúnavně pracuje na dalším vývoji závodního vozu, který aktuálně prochází rozsáhlým testovacím programem.

„Myslím, že se nám pro nadcházející sezónu podařilo připravit zajímavý a atraktivní kalendář. Čekají nás podniky při třech významných šampionátech. Vedle mezinárodní série TCR pojedeme také dvakrát s evropskými trucky a finálový podnik se uskuteční u nás doma jako součást finálového víkendu FIA ETCC, které bude mít od příštího roku oficiální status Mistrovství Evropy. Vedle kalendáře a dalších organizačních věcí pracujeme také na dalším vývoji závodního vozu. Po sezóně jsme na autě udělali celou řadu technických úprav, jež aktuálně zkoušíme při testech na závodní dráze. Ty zatím potvrzují, správnost provedených úprav a tak mohu říct, že i v příštím roce zůstaneme u DSG převodovky,“ prozradil Luděk Diviš, promotér Octavia Cupu.

Předběžný kalendář Octavia Cupu pro rok 2017
23.04. – Hungaroring (FIA CEZ)
21.05. – Red Bull Ring (FIA CEZ)
25.06. – Oschersleben (TCR)
16.07. – Slovakia Ring (FIA ETRC)
04.09. – Autodrom Most (FIA ETRC)
16.09. – Tór Poznaň
08.10. – Autodrom Most (FIA ETCC)

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com