Olympijský běh opět s rekordní účastí, na rozpálený okruh se vydalo 322 mužů a žen Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1

etina English Rusky

Olympijský běh opět s rekordní účastí, na rozpálený okruh se vydalo 322 mužů a žen Autodrom Most, okruhy , závody | Constructors F1 Constructors F1

Olympijský běh opět s rekordní účastí, na rozpálený okruh se vydalo 322 mužů a žen

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 22.6.17 | Aktuality

Most 2017

Také letošní ročník T-Mobile Olympijského běhu na velkém okruhu mosteckého autodromu přepisoval historické tabulky.

 

Na start pod sálajícím sluncem se ve středu 21. června v podvečer postavilo 322 mužů a žen, loňskou rekordní účast se tak podařilo překonat o 73 závodníků. Vybírali ze dvou tratí, čtyřkilometrové a osmikilometrové, výstřel startéra poslal běžce na zvolenou trasu přesně v 18:30 hodin. Potřetí klání v Mostě organizovalo město.

Z prvenství na delší trati se radoval jednadvacetiletý Oto Ottenschläger z Litvínova. „Jsem tu potřetí, zatím vždy druhý. Mám proto velmi dobrý pocit. Tentokrát jsem závod zvládl takticky. Rovinka na konci bolela, ale dal jsem to,“ svěřil se šťastný vítěz. Dva okruhy se mu podařilo zaběhnout v čase 29:04,3 minuty. Mezi ženami nenašla na osmikilometrové trati přemožitelku Eva Kolaříková, která ji zvládla za 40:37,8 minuty.

Čtyřkilometrovou trať zvládl nejrychleji uběhnout Jakub Ihnačinec z Mostu v čase 14:51,3 minuty. Vítězstvím se obdaroval k osmnáctým narozeninám, jež slaví 22. června. „Věnuji se triatlonu. Na autodromu to byla dnes má premiéra, beru to jako trénink. Mám pochopitelně radost, že hned první start skončil vítězně,“ uvedl sympatický mladík. V ženské kategorii proměnila svůj výkon ve zlato Kateřina Kutílková s časem 18:19,3 minuty.

Tři nejrychlejší muži a ženy na každé z tratí si kromě medailí odvezli domů i věcné dary a propagační předměty. Celkové výsledky účastníků závodu na obou tratích jsou k dispozici zde.

Na autodromu se běhá už od roku 1985, o dva roky později se zdejší závod přihlásil k mezinárodní akci Olympijský běh. V Československu měl právě v tom roce premiéru v Praze na Strahově. „Ani dnes nechybělo několik matadorů, kteří start tohoto závodu pamatují osobně, například Bohumil Kreml, Václav Smolák nebo Tomáš Ondrášek,“ vyjmenoval neúnavné sportovce dlouholetý pořadatel závodu a jeho současný promotér Petr Pabišta.

Běžecké závody, které spojuje olympijská myšlenka, mají u nás dlouhou tradici.

Letos se do závodů s podtitulem „různí běžci, různá místa, jedna myšlenka“, jež jsou součástí mezinárodního Olympijského dne, zapojilo ve stejný den a čas přes 70 tisíc běžců v 81 českých a moravských městech. Ambasadory akce jsou jeden z nejlepších kajakářů světa Vavřinec Hradílek a reprezentant v moderním pětiboji Jan Kuf.

Běžci si dají další sraz na autodromu začátkem listopadu.  Čeká je premiéra amatérského závodu The Most HALFMARATHON #1. Více informací zájemci najdou zde.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com