Opět na Autodromu v Mostě - Nascar Whelen Euro Series 2023 NASCAR 2022, motorsport, EU, Buggyra, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Opět na Autodromu v Mostě - Nascar Whelen Euro Series 2023 NASCAR 2022, motorsport, EU, Buggyra, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Opět na Autodromu v Mostě - Nascar Whelen Euro Series 2023

Vláďa Rožánek | 14.8.23 | Aktuálně

Nascar Eu 2023 - Autodrom Most 2023

Již od roku 2008 brázdí Nascar Whelen Euro Series evropské autodromy a přináší radost diváků při zajímavých soubojích vyrovnaných vozů na závodních tratích. I letos se tento skvělý šampionát vydá do Mostu, tedy opět při Czech Truck Prix, kterou můžete sledovat již za 14 dní, tedy 26.-27. srpna.

Nascar

National Association for Stock Car Auto Racing, jak zní celý název série Nascar byla založena v Evropě roku 2008 týmem FJ a hlavním sponzorem firmou Whelen, proto nese toto partnerství název seriálu Nascar Whelen Euro Series. I letos lákají diváky na předních evropských okruzích atraktivní souboje vyrovnaných vozů a chybět nemohou ani v Mostě. Letos tato série již navštívila okruhy ve Valencii, britském Brands Hatch, ve Vallelunze. Most zažije o Truck Prix celkově sedmý a osmý závod. Pak ještě kalendář obsahuje závod v belgickém Zolderu a vše zakončí chorvatský Grobnik.

V Nascar Whelen Euro Series mohou startovat vozy certifikované FIA, které mají top speed někde kolem 245Km/h a 5,7ltr. Motor V8. Značky zde startují Chevrolet, Toyota a Ford. Vozy disponují pro zajímavost jen čtyřstupňovou převodovkou a mají zadní pohon.

Jezdci soutěží ve dvou hlavních kategoriích EuroNascar PRO a EuroNascar2. V EuroNascar PRO startují jezdci profesionální, SEMI-PRO nebo elitní amatérští jezdci, přičemž bodují také do Junior Trophy a Challenger Trophy.

EuroNascar 2 nabízí možnost startu jen amatérským a juniorským jezdcům. Zde soutěží také ve třech pohárech, a to Rookie Trophy, Lady Trophy a Legend Trophy, tedy pro jezdce starší 40 let. V Euro Nascar PRO se kromě dvou volných tréninků a kvalifikace jezdí i Superpole. Každá kategorie pak během víkendu absolvuje 2 samostatné závody na 75 a 60Km. Tedy po oba dny vidí diváci ty samé závody. Team Championship pak honoruje týmy. Těšit se můžeme také na Martina Doubka, který se úspěšně několik sezón snaží sbírat pravidelně body do tohoto seriálu.

1

Klasifikaci EuroNascar PRO letos zatím vede Ital Gianmarco Ercoli, před Lacasem Lasserem z Francie a třetí místo patří Anthony Kumpenovi z Belgie. Martinu Doubkovi patří zatím osmé místo za Kypřanem Tziortzisem. Michaela Dorčíková je zatím 34.

V klasifikaci EuroNascar 2 vede zatím Kypřan Vladimiros Tziortzis, před Albertem Nascou z Itálie a bronzová příčka patří zatím Francouzi Paulu Jouffreauovi. Šesté místo zatím vybojoval v předchozích zápoleních jediný Čech Martin Doubek, ale hned za ním číhá Remigio Claudio Cappelli s odstupem jen bodů. Domácímu borci budeme jistě držet palce.

Klasifikace EuroNascar PRO

Klasifikace EuroNascar 2

Když budete mít chuť vidět zajímavé souboje vozů Nascar Whelen Euro Series, tak 26.-27. srpna vyrazte na autodrom do Mostu.

Vstupenky a harmonogram závodů

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com