OSM POSÁDEK PEUGEOT RALLY CUPU SE PŘEDSTAVÍ V KRUMLOVĚ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1

etina English Rusky

OSM POSÁDEK PEUGEOT RALLY CUPU SE PŘEDSTAVÍ V KRUMLOVĚ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot 208 | Constructors F1 Constructors F1

OSM POSÁDEK PEUGEOT RALLY CUPU SE PŘEDSTAVÍ V KRUMLOVĚ

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP | 18.5.23 | Aktuálně

PSG Mistrovství ČR v rally 2023

 V pořadí třetí podnik PSG Mistrovství ČR v rally proběhne na jihu Čech o tomto víkendu. Jubilejní 50. ročník Rallye Český Krumlov se koná ve svém tradičním květnovém termínu a jako vždy přiláká velké množství posádek i diváků. Součástí jihočeské soutěže je také druhý letošní podnik seriálu Peugeot Rally Cup, do kterého se přihlásilo pět posádek s vozy Peugeot 208 Rally4 a tři posádky s původní variantou populární „dvěstěosmičky“.

Peugeot  

Do seriálu Peugeot Rally Cup CZ se vrací předloňská vítězná posádka René Dohnal – Roman Švec. Známá dvojice nemá v plánu účast v celé sezóně, ale Český Krumlov si nenechala ujít. „Letos chceme jezdit především v zahraničí, ale Krumlov byl před sezónou jediným českým podnikem, o kterém jsme věděli, že ho pojedeme. Mám tuhle soutěž opravdu rád, přestože mi několikrát přidělala hodně starostí. Ale atmosféra a krásné erzety to bohatě vynahrazují. Navíc letošní ročník je speciální vzhledem k padesátému výročí Rallye Český Krumlov. Bude to velká výzva, ale my jedeme na jih Čech s jediným cílem, a to užít si víkend. Výsledky neřešíme, to se uvidí až na cílové rampě. Těšíme se,“ poznamenal před startem seznamovacích jízd René Dohnal.

2 

Letos se premiérově do cupu přihlásil Robert Hordossy se Štěpánem Palivcem a jejich Peugeotem 208Rally4 v nepřehlédnutelném designu. „Krumlov sice poměrně dobře znám, v minulém roce jsme tady skončili jako třetí ve dvoukolkách, ale stejně to pro nás bude zase nový začátek. České soutěže jsou typické tím, že každá je úplně jiná. Navíc Malonty se jedou obráceně a čekají nás i další nové úseky, takže velkou roli bude hrát i příprava rozpisu. K tomu se téměř pravidelně přidávají květnové lokální bouřky. A když jsem viděl startovní listinu, budeme mít opravdu silnou konkurenci,“ prozradil svá očekávání Robert Hordossy. 

Další posádkou s vozem Peugeot 208 Rally4 je dvojice David Štefan, Ondřej Vichtora. Z loňské sezóny si přivezli hodně zkušeností ze zahraničních podniků a také oni budou největšími aspiranty na vítězství v cupu. „Minulou neděli nám konečně přišlo nové auto, takže máme za sebou extra hektický týden. Do Krumlova se moc těším, v loňském roce jsem tady startoval v rámci evropské trofeje a ve dvoukolkách i v cupu jsme skončili druzí za Mírou Tarabusem. Máme na co navazovat, ale konkurence bude silná. V našem týmu pojede ještě Petr Štěpánek, takže nás čeká náročný víkend, ale věřím, že si ho užijeme,“ řekl krátce David Štefan.

3 

„Letošní jubilejní Rallye Český Krumlov je z hlediska účasti posádek Peugeot Rally Cupu velmi atraktivní. Jsem rád, že opět mezi našimi jezdci uvidíme Rendu Dohnala. Bude to souboj pěti posádek s vozy 208 Rally4, což je samo o sobě příslibem zajímavé podívané, ovšem i Peugeot 208 R2 několikrát dokázal, že stále drží krok s nejnovější technikou. Myslím, že to bude velmi napínavá soutěž a naši fanoušci se rozhodně mají nač těšit,“ doplnil ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com