PEUGEOT RALLY CUP POŠESTÉ PEUGEOT, RALLY CUP, 2022 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP POŠESTÉ PEUGEOT, RALLY CUP, 2022 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP POŠESTÉ

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP/foto:@vandraqstudio | 17.2.22 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP 2022

Český derivát populárního 208 Rally cupu startuje do svého již šestého pokračování.

1


Na tratě domácích rychlostních zkoušek vyrazí Peugeot Rally Cup CZ s novým logem, novými posádkami a upraveným formátem. Ještě před začátkem sezóny proběhlo v klubovém domě Autoklubu dekorování loňských vítězů, které muselo být vzhledem k pandemii přesunuto z původního prosincového termínu na 16. února 2022.

V uplynulém roce byl do cupu poprvé nasazen nový vůz Peugeot 208 Rally4 a vzhledem k účasti původních „erdvojek“ bylo hodnocení seriálu rozděleno do dvou tříd. Kromě toho byla vypsána také kategorie „Absolutní vítěz“ pro jezdce, který získá nejvyšší počet bodů. Vítězem třídy Rally4 se stala posádka René Dohnal – Roman Švec. Třídu R2 opanoval Dominik Brož s Petrem Těšínským. Dominik se stal také absolutním vítězem Peugeot Rally Cupu 2021.

2 

„Loňskou sezónu hodnotím jednoznačně kladně. I přes četná omezení jsme zaznamenali nejpočetněji obsazený ročník a poprvé jsme mohli sledovat přímé porovnání nového vozu s odcházející generací dvěstěosmičky. Vyhlásit ty nejrychlejší jsme ovšem mohli až nyní, takže blahopřeji vítězům a doufám, že naše posádky nastoupí do letošní sezóny ve stejně hojném počtu,“ hodnotí krátce uplynulou sezónu ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini.

3 

Do nové sezóny vstoupí seriál Peugeot Rally Cup začátkem května na Rallye Šumava Klatovy a šestidílný seriál ukončí říjnová Invelt Rally Pačejov. „Úvodní Valašku vynecháváme a nepojedeme ani závěrečný podnik v Německu. Náš osvědčený formát zahrnuje šest podniků, ale na obou zmíněných soutěžích mohou naše posádky pochopitelně startovat také. Očekáváme účast několika špičkových jezdců, ale jejich jména ještě neřeknu, protože nechci předbíhat jejich oficiální vyjádření. Prozradit naopak mohu, že jsme změnili logo seriálu, které jsme vytvořili v souladu s novou identitou značky,“ vysvětluje Marco Venturini.

4

„V minulém roce jsme cup rozdělili na dvě třídy, letos se vracíme k absolutnímu pořadí. Bude to podle našeho mínění spravedlivější s ohledem na počet původní a nové generace závodních dvěstěosmiček ve startovním poli. Honorovat ale budeme pět nejrychlejších posádek,“ doplňuje manažer seriálu Jan Koudelka.

Spokojenost nad uplynulou sezónou vyjádřil i zástupce generálního partnera Tomáš Brada, manažer komunikace a marketingu společnosti Gefco ČR: „Loňská silná sezóna je za námi a my jsme hrdí na to, že jsme mohli jezdce poháru podpořit. Už se těším na letošní sezónu, která již snad nebude provázená proticovidovými opatřeními a přinese tak nové sportovní zážitky, jak pro jezdce, tak pro diváky. Držím všem posádkám palce!“

Spolupráce značky Peugeot v ČR a Autoklubu ČR se vedle motorsportu rozšířila i na další projekty. Jedním z nich je Road Safety AČR, který se zabývá prevencí vzniku dopravních nehod a zvyšováním bezpečnosti na silnicích. V tomto společném projektu se Peugeot v ČR stal strategickým partnerem.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com