Podium bylo na dohled, Formánka se Zárubou ale v Super Trofeo Europe vyřadila penalizace Lamborghini Super Trofeo Europe, okruhu Paul Ricard, Jiří Mičánek, F1, construct | Constructors F1

etina English Rusky

Podium bylo na dohled, Formánka se Zárubou ale v Super Trofeo Europe vyřadila penalizace Lamborghini Super Trofeo Europe, okruhu Paul Ricard, Jiří Mičánek, F1, construct | Constructors F1 Constructors F1

Podium bylo na dohled, Formánka se Zárubou ale v Super Trofeo Europe vyřadila penalizace

Buggyra Press | 6.6.22 | Aktuálně

Lamborghini Super Trofeo Europe na okruhu Paul Ricard

V obou závodech Lamborghini Super Trofeo Europe na okruhu Paul Ricard mohl tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra pomýšlet na stupně vítězů. Cestu k dobrému výsledku ale v obou závodech zhatily komplikace.

1

Bronislav Formánek s Josefem Zárubou tak z Francie nakonec odjíždějí se dvěma pátými místy ve třídě Pro-AM. Nejvíc tým mrzí nedělní závod, který mohl skončit velmi pravděpodobně na stupních vítězů. Jenže pak Bronislav Formánek dostal průjezd boxem jako penalizaci právě za chybu ve střídání jezdců. A ta ambice na druhé letošní podium zhatila. „Při střídání jezdců jsme vypustili auto o několik vteřin dřív a za to jsme dostali penalizaci. Ještě to budeme rozebírat a zjišťovat, kde se stala chyba, ale osobně si myslím, že je to kombinace několika faktorů na více stranách, které se nešťastně sešly,“ hodnotí problematický moment manažer týmu Jiří Mičánek jr.

Do té doby se přitom závod vyvíjel skvěle. „Měli jsme to dobře rozjeto a bylo to i hezké závodění se souboji,“ popisoval první polovinu závodu Josef Záruba, který do boxové uličky zajížděl z druhého místa. Formánek nakonec pro tým i po splnění trestu zachránil páté místo ve třídě Pro-AM, i když v závěru závodu bojoval i s následky kolize se soupeřem. „Byl to menší incident, ale vyšel jsem z něj s poškozeným diskem. Auto vibrovalo, ale bylo to už relativně blízko ke konci závodu, tak jsme se rozhodli to dojet,“ nastínil Bronislav Formánek.

Lamborghini Super Trofeo

V sobotním závodu se pak tým potýkal stejně jako řada dalších s technickými problémy spojenými s přehříváním paliva. „Nás i další posádky trápila vysoká teplota, která způsobovala, že palivo se zahřívalo až na úroveň, kdy se v něm začínaly tvořit bubliny. To způsobovalo nižší výkon a auto vyhazovalo chyby,“ vysvětlil Jiří Mičánek s tím, že Lamborghini problém celý víkend řešilo. Nakonec pomohlo, že nedělní závod se jel dřív, kdy nebylo takové horko.

Smolný víkend prožila i druhá posádka Libor Dvořáček – Kurt Wagner. Ta v sobotním závodu usilovala o stupně vítězů ve třídě LB Cup, nakonec je ale o ně připravil soupeř, který dostal hodiny a vyřadil i Huracán českého týmu. „Tohle rozhodně nebyl víkend podle našich představ, ale snažíme se to brát tak, že jsme si vybrali smůlu na dlouho dopředu a z chyb, které jsme udělali, se můžeme poučit,“ uzavírá Jiří Mičánek. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra čeká za necelé tři týdny testování v italském Misanu, kde se na přelomu června a července pojede třetí podnik seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com