Právě vyšla velice zajímavé kniha o sportovci :Pavel Srníček ... Pavel Srníček, fotbal, sport | Constructors F1

etina English Rusky

Právě vyšla velice zajímavé kniha o sportovci :Pavel Srníček ... Pavel Srníček, fotbal, sport | Constructors F1 Constructors F1

Právě vyšla velice zajímavé kniha o sportovci :Pavel Srníček ...

Jiří Nikodým / Rukopis,s. r.o. | 7.6.16 | Osobnosti sportovního světa

Doporučujeme

Pavel Srniček byl borec. Borec v nejlepším smyslu slova. Jako kluk vyrůstal ve velmi složitých sociálních podmínkách, ale možná právě těžké chvíle z dětství z něj udělaly silného a férového chlapa. V noci pomáhal mamince s dojením krav, spal v jedné posteli se svými sourozenci, nosil oblečení po sestrách, aby se stal jedním z nejuznávanějších fotbalových brankářů v Anglii i na světě. V Newcastlu překonával každý rok nedůvěru trenéra. Vždycky se zapřel, tvrdě dřel a nenechal si nic líbit, aby ukázal, že on je pravým mužem pro branku hrdého klubu. Vyznával ve všech směrech férový přístup od sebe i od druhých. Když dal své slovo, vždy platilo. Fanoušci Pavla Srnička milovali. V Newcastlu se stal jedním z nich. Nikdy nezapomněl, odkud se vydal do světa velkého fotbalu. Zůstal skromný a otevřený. I proto na něho příznivci Magpies nedají dopustit. Pokaždé se s fanoušky zastavil, povídal si s nimi, podepisoval se a hrával s nimi i fotbal. V Newcastlu navždy budou říkat Pavel Srniček je Geordie, jak se říká místním, kteří žijí v oblasti kolem řeky Tyne.
Pro české fanoušky zůstane hrdinou, který nic nevypustil a současně mu na tváři neustále hrál lehký úsměv. Ctil spravedlnost, bojoval za svůj tým a všude zanechal výraznou stopu. Ať už v národním týmu, v italské Brescii nebo portugalském Beira-Mar. Svou nevyčerpatelnou energii přenesl i do trenérského života. Připravoval brankáře ve Spartě a jeho nasazení bylo ohromující. Jak hrál, tak i trénoval. Naplno. Srničkovo obrovské srdce tlouklo pro fotbal, ale nejvíc pro dceru Vendy a syna Maxe, jimž daroval život. Ten jeho skončil nečekaně brzy, ve věku 47 let.
Svůj silný životní příběh shrnul ve velice otevřené a upřímné autobiografii, kterou stihl vydat jen pár dnů před svým odchodem.

 

Nominace na People´s Book Prize 2016

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com