Předposlední dunění motorů Boss GP 2023 na Monze BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Předposlední dunění motorů Boss GP 2023 na Monze BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Předposlední dunění motorů Boss GP 2023 na Monze

Vláďa Rožánek | 27.9.23 | Aktuálně BOSS

BOSS GP 2023

Podzim se pomalu hlásí o slovo, i když podle odpoledních teplot tomu moc nenasvědčuje. I kalendáře evropských závodních sérií se nachýlily ke svému konci.

1

Nejinak tomu bylo u Boss GP, která svůj předposlední letošní závod odjela na rychlé Monze pod názvem Nardi Compressori Race. Viděli jsme třináct monopostů a svůj první závod s velkou formulí Dallara WS T12 si odjela Japonka Juju Noda, kterou v týmu HS Engineering viděli diváci vůbec poprvé.

Juju Noda startovala v týmu HS Engineering s Dallarou WS 3,5ltr T-12 ve třídě Formula a hned získala tato sedmnáctiletá jezdkyně pozornost médií, nevedlo se jí vůbec zle. Její kolega O´Connell z Irska získal pro tým HS Enginnering další stříbra, a tak mohl být tým s vystoupením na Monze spokojený.

Jediná F1 se ukazuje na konci sezóny a nikdo jiný, kromě Ingo Gerstla zatím F1 ke konci sezóny nejezdil. Tento Rakušan má jíž titul ve třídě F1 jistý a druhý Ehninger z Německa s Benettonem F1 už tři závody sezóny vynechal. Ovšem Gerstl absolutně nevyhrál, když ho porazil Pizzonia.

BOSS

Třída Open měla za favorita Brazilce Pizzoniu, který s nastavením velkého přítlaku na Dallara WS 4,5ltr V8 dosahoval rychlosti 330 Km/h, dvakrát zvítězil před O´Connellem z Irska a zajistil si titul v této třídě, ale zde i celkově oba závody vyhrál.

Nejpoutavější souboje se odehrávají ve třídě Formula. Třída Formula patřila na Monze Simone Colombovi, který svého italského soka i tentokrát udolal a zajistil si tak obhajobu titulu ve třídě Formula. Oba závody Colombo vyhrál. Krásné druhé místo z první jízdy vyjela sedmnáctiletá Japonka Juju Noda! Och, kdo by to při jejím prvním klání čekal? Dallara WS 3,5ltr V8 T-12 upalovala vehementně k zisku 22 bodů. Třetí skončil po incidentu Giotto na GP2. Čtvrtý dojel Andreas Fiedler z Německa a pátý Estonec Jarrach. Druhé klání opět zaúřadoval Colombo, před největším soupeřem Giottem a Juju Nodou. Fiedler zopakoval výborné čtvrté místo, před Malavassim a Kanaďanem Richertem.

V třídě Super Lights si titul už vyjezdil Němec Henry Clausnitzer na Tatuus WS V6, a na Monzu tudíž nepřijel. Z vítězství se nakonec dvakrát radoval Stefan Eisinger Sewald s Raltem RT23 F3000, když konkurence na Monzu nedorazila.

Poslední klání Boss GP pojede v Mugellu, kde možná bude k vidění více italských monopostů GP2.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com