Premiéra ve francouzském šampionátu GT4 vyšla na jedničku. Sestry Kolocovy nasbíraly v Nogaru cenné zkušenosti Buggyra, Racing, Formule, GT 4, | Constructors F1

etina English Rusky

Premiéra ve francouzském šampionátu GT4 vyšla na jedničku. Sestry Kolocovy nasbíraly v Nogaru cenné zkušenosti Buggyra, Racing, Formule, GT 4, | Constructors F1 Constructors F1

Premiéra ve francouzském šampionátu GT4 vyšla na jedničku. Sestry Kolocovy nasbíraly v Nogaru cenné zkušenosti

Buggyra Press | 19.4.22 | Aktuálně

Buggyra ZM Racing - GT 4

Premiéra spojeného týmu Buggyra ZM Racing a Motors Formula Teamu v nabitém francouzském šampionátu kategorie GT4 proběhla na výbornou. Sestry Aliyyah a Yasmeen Kolocovy se na okruhu v Nogaru dokázaly prosadit v silné konkurenci, v obou závodech se s Mercedesem-AMG GT4 umístily v top 10 kategorie Silver.

1

Dvojčata navíc předjela mnoho i výrazně zkušenějších soupeřů a nabrala tak důležité zkušenosti při pilotování vozu kategorie GT. Jen pro ilustraci: v absolutním pořadí se dívky v součtu obou závodů posunuly o úctyhodných 26 pozic. Velikonoční prodloužené svátky přinesly netradiční rozvrh, závody se jely v neděli a pondělí. Začátek francouzské sezony sportovních vozů byl pro Nogaro velkým svátkem.

2

Všichni jezdci se představili vpředvečer závodního víkendu i se svými závodními speciály v centru města. Sobotní volné tréninky se nesly v hledání optimálního nastavení. Týmu se podařilo výrazně zlepšit chování auta a odvedl velký kus práce na práci s pneumatikami. „Auto se dnes chovalo mnohem lépe. Cítila jsem se mnohem sebevědoměji než včera. Pořád máme prostor kde se zlepšovat, ale je vidět velký posun,“ uvedla Yasmeen Koloc.


3

V kvalifikaci se za volantem Mercedesu-AMG prostřídaly obě sestry. I když bylo docela chladno, což byly podmínky, s nimiž se v předchozích dnes nepotkaly, dokázaly si ve své kategorii Silver vyjet dvanácté místo na startovním roštu. „Čtyřicet aut na tak úzké trati byla během kvalifikace výzva. Nebylo snadné všechno poskládat dohromady, ale jelo se dobře. Hodně jsem se toho naučila,“ prohlásila spokojená Aliyyah Koloc.

Právě ona stála na startu prvního závodu, který se jel v neděli odpoledne. V Nogaru začala záhy sbírat zkušenosti s uhýbáním před havarovanými vozy soupeřů i s jízdou za safety car. Třetí žlutou fázi využil tým Buggyra ZM-MTF k zastávce v boxech a výměně obou závodnic. Yasmeen Koloc pokračovala v nastaveném kurzu. Statečně odrážela útoky soupeřů a hned v premiéře pomohla svým barvám vybojovat konečnou osmou pozici v kategorii Silver. „Předjela jsem několik vozů a na trať vyjel dvakrát safety car. Pak převzala auto Yasmeen. Držela si rytmus, dostaly jsme se opět dopředu. První umístění v top 10 je velmi dobrý výsledek a jsme velmi šťastné,“ popsala Aliyyah nedělní závod. V pondělí se situace opakovala, děvčata začala od prvních kol postupovat kupředu. Změna byla jen v tom, že jako první do závodu vyrazila Yasmeen. Také při druhém závodu v Nogaru proběhla výměna pilotek během výjezdu safety car, což ušetřilo hodně času. Aliyyah pak hned musela řešit krizovou situaci, kdy se před jejím Mercedesem-AMG srazily dva vozy soupeřů a jen díky bleskové reakci se vyhnula kolizi. Nijak ji to nevyvedlo z rovnováhy, znovu dokázala pro tým Buggyra ZM-MTF vyjet desáté místo kategorie Silver.

4

Spokojený s výkonem 17letých dívek byl i šéfinženýr stáje Buggyra ZM-MTF Erik Janiš: „S top 10 ve třídě jsme rozhodně spokojeni. Holky předvedly perfektní výkon. Díky strategii včasného zajetí do boxů se nám v neděli podařilo vydělat pár pozic, což přineslo ovoce na konci závodu. Holky si zazávodily, měly hodně předjížděcích manévrů. V takhle nabitém šampionátu to byla perfektní zkušenost.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com