PROJEKT JEDU S DOBOU PRO ŘIDIČE SENIORY Jedu s dobou, 2022, AČR, Pavel Nový, formule 1, Bezpečnost | Constructors F1

etina English Rusky

PROJEKT JEDU S DOBOU PRO ŘIDIČE SENIORY Jedu s dobou, 2022, AČR, Pavel Nový, formule 1, Bezpečnost | Constructors F1 Constructors F1

PROJEKT JEDU S DOBOU PRO ŘIDIČE SENIORY

Bohumil Pácl/AČR | 5.4.22 | Jedu s dobou

Projekt Jedu s dobou -AČR-2022

Vzdělávací program Jedu s dobou je určen široké aktivní motoristické veřejnosti seniorského věku. Přesněji 65 a více let, a to nejen pro ty, kteří hledají pocit jistoty za volantem, ale i pro seniory s celoživotními řidičskými zkušenostmi. Finanční podporu projekt získal z Fondu zábrany škod a díky tomu je pro účastníky zcela ZDARMA.

Pro frekventanty kurzu je připraven program, ve kterém si vyzkouší jízdu se svým vozidlem v centru bezpečné jízdy a instruktoři jsou připraveni se jim maximálně odborně věnovat. Nově jsou součástí kurzů i jízdy v silničním provozu.  Kurzy probíhají v osmi centrech bezpečné jízdy po celé České republice. Díky finanční podpoře z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsou pro účastníky kurzy zdarma.

Program zahrnuje teoretickou část, ve které instruktoři seznamují řidiče s novinkami v legislativě a zásadami bezpečné jízdy. Praktická část na polygonu umožňuje vyzkoušet si zvládnutí krizových momentů a poznat chování vozidla v mezní situaci. Mimo jiné jde o správné zvládnutí smyku, správnou techniku vyhýbacího manévru či krizové brzdění v různých rychlostech a na různých površích. Kurz obsahuje také praktické ukázky první pomoci, do kterých se za vedení zdravotnických instruktorů zapojují všichni frekventanti.

„Na Autoklub pak senioři často přichází po kurzu osobně poděkovat. I naše zkušenosti z kurzů jsou skvělé.   Frekventanti jsou hodně zvídaví a pozorní, dělají si poctivě zápisky. Všichni chtějí dobré zásady bezpečné jízdy aplikovat v praxi. Je mi opravdu sympatické, jak celkově ke všemu přistupují s pokorou ve smyslu, že žádný učený z nebe nespadl a je zapotřebí se vzdělávat celý život. Vlastně to i vypovídá o tom, jací jsou senioři řidiči. Snaží se za léta vybudovanými zkušenostmi jezdit opatrně a určitě se nikam bezhlavě nehrnou. Ale bohužel pokud se již něco stane, tak jsou nadprůměrně zranitelní. Co mladý člověk může přejít lehkým, u staršího může skončit závažnějším typem zranění. Stejně tak pohotovost a reakční doba se s věkem může zhoršovat,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR a předseda Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR.

„Je to opravdu skvělé, můžete si otestovat, jak váš vůz zvládat v krizových situacích nebo si uvědomit, jak fungují nejrůznější elektronické pomocníci v autě. Je to užitečné, protože pak člověk není překvapený na silnici,“ konstatoval po vlastní zkušenosti na polygonu u Příbrami Pavel Nový.

https://www.jedusdobou.cz/terminy-a-rezervace/

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com