První body do ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally rozdány Aktuálně, CEZ, Eco, Rally, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

První body do ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally rozdány Aktuálně, CEZ, Eco, Rally, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

První body do ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally rozdány

AČR/foto:Petr Skřivánek a Štěpán Šturma. | 20.3.24 | Aktuálně

ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally 2024

Ve dnech 15. a 16. března 2024 se na jihu Čech uskutečnil už 12. ročník soutěže v rallye pravidelnosti s vozy na elektrický pohon ČEZ Czech New Energies Rallye. Českokrumlovský podnik patří jako jediný z českého kalendáře do světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup a zároveň byl první soutěží nového šestidílného seriálu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally.

1

Nejnáročnější podnik kalendáře nabídl ve dvou dnech trasu dlouhou téměř 600 kilometrů, z toho 350 rozdělených do celkem 18 měřených zkoušek. Samotná soutěž se inspirovala v loňském formátu a doplnila řadu novinek. Zatímco přejímky posádek a soutěžních vozidel proběhly brzo ráno v areálu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, slavnostní start se opět přesunul k Jaderné elektrárně Temelín. A zatímco v pátek následoval postupný přesun na tradiční zkoušky krumlovské rallye, celá sobotní etapa účastníky nově zavedla na tratě loňské soutěže mistrovství světa Central European Rally, kde se na podzim proháněly největší hvězdy světového rallysportu včetně Sebastiena Ogiera, Kalleho Rovanpery, Otta Tänaka či Thierryho Neuvilla.

S náročnou tratí se nejlépe vypořádala reprezentační posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek s vozem Hyundai Kona Electric, kteří dokázali zvítězit jak v mezinárodním poli světového poháru FIA ecoRally Cup, v němž jdou po čtvrté soutěži z celkových dvanácti do průběžného vedení, tak i v první soutěži letošního seriálu Mistrovství ČR v ecoRally. Druhé místo v domácím šampionátu vybojovala posádka Peugeotu Kryštof Hájek – Nikola Hájková s modelem e-2008, třetí místo připadlo bulharské posádce Kalin Dedikov – Georgi Pavlov s vozem Kia Niro EV.

2

V Českém Krumlově se ale bojovalo také v dalších kategoriích. V hodnocení PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally zvítězila rumunská posádka Mircea Mester - Cornel Socariciu (Renault Megane E-Tech) před domácí posádkou Michal Žďárský - Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric) a bulharskou dvojicí Kalin Dedikov - Georgi Pavlov (Kia Niro EV).

Hodnocení PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally opanovala posádka Tomáš Plesník - David Dočekal (Hyundai Kona Electric), před posádkami Michal Žďárský - Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric) a Alexandre Stricher - Emilien Le Borgne (DS 3 Crossback E-Tense). V hodnocení značek zvítězila automobilka Kia před značkami Hyundai a třetím Peugeotem.

Dalším podnikem domácího mistrovství bude v druhém květnovém týdnu 3. Futures Contproduct Classic Rally Morava.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com