První pneumatiky Hankook pro elektrobusy Hankook, autobusy, elektormobily. | Constructors F1

etina English Rusky

První pneumatiky Hankook pro elektrobusy Hankook, autobusy, elektormobily. | Constructors F1 Constructors F1

První pneumatiky Hankook pro elektrobusy

Anna Pasternak/Hankook tire | 25.10.18 | Aktuálně

Hankook

SmartCity AU04+ je první pneumatikou společnosti Hankook se specifikací pro elektrobusy.

Výrobce pneumatik tak mimo jiné reaguje na rostoucí poptávku po pneumatikách pro elektrobusy v městské hromadné dopravě. Elektrobusy mají díky bateriím vyšší hmotnost než běžné autobusy, a proto musí mít pneumatiky pro tato vozidla vyšší zátěžový index. Během provozu je nutné udržovat energetické ztráty akumulátoru v nízké míře, z tohoto důvodu se pneumatiky SmartCity AU04+ vyznačují velmi nízkým valivým odporem. V městském provozu s nekonečným počtem zastávek a rozjezdů musí pneumatiky nést velké zatížení a zajistit vysokou míru bezpečnosti. Z tohoto důvodu byl vývoj nových pneumatik pro elektrobusy zaměřen na optimální šířku ramen a na konstrukci pneumatiky, aby byla zaručena mimořádná úroveň rovnoměrného opotřebení. Dezén pneumatiky SmartCity AU04+ je dimenzován na celoroční provoz. Alpský symbol dokládá neomezené nasazení těchto pneumatik v zimním období. Je zbytečné dodávat, že tato nová pneumatika je vhodná také k provozu na běžných městských autobusech.

Neu-Isenburg, Deutschland, 25. října 2018
Hankook rozšiřuje své portfolio pneumatik v sektoru městských a příměstských autobusů. Výrobce prémiových pneumatik dodává poprvé pneumatiky v rozměru 315/60 R 22.5 pro elektrobusy v městské hromadné dopravě. Pneumatiky SmartCity AU04+ se vyznačují především velmi nízkým valivým odporem a mají tak svůj přínos k šetrnému provozu akumulátorů, integrovaných do elektrobusů. Celková hmotnost elektrobusu bývá díky integrovanému akumulátoru mnohem vyšší. Z tohoto důvodu jsou pneumatiky vybavené stabilní kostrou a mají také vyšší zátěžový index 154/148J (156/152F), což odpovídá nosnosti 8 tun na nápravu. Standardní nosnost pneumatik v tomto rozměru obvykle obnáší 7 tun na nápravu.

1

Vývoj těchto nových pneumatik pro autobusy byl kromě toho zaměřen na vynikající trakci a brzdění, především na mokré vozovce. Dipl.-Ing. Klaus Krause, ředitel Evropského výzkumného a vývojářského centra vysvětluje: „V porovnání s běžnými spalovacími motory je elektromotor schopen okamžitého dosažení maximálního kroutícího momentu. Vozidlo a pneumatiky tak v důsledku toho reagují mnohem rychleji na aktuální rychlost nebo na měnící se podmínky na vozovce. Na pneumatiky pro vozidla s elektromotorem jsou proto kladeny mnohem větší nároky. Díky mimořádné přilnavosti dochází k omezení vzniku nerovnoměrného opotřebení, aniž by ale došlo ke zkrácení dlouhé životnosti.“

Dlouhou životnost mimo jiné zaručuje optimalizovaný tvar klikatých drážek, které zvyšují tuhost bloků. Neustálé zastavování a rozjezdy pneumatiky navíc enormně a nerovnoměrně zatěžují. „Z tohoto důvodu jsme u pneumatiky SmartCity AU04+ přizpůsobili šířku a tvar ramen a zaručujeme tak rovnoměrnější opotřebení. Vylepšená molekulární struktura v nové běhounové směsi pak umožňuje zvýšení odolnosti pneumatik proti vysokým teplotám a v důsledku toho má také svůj přínos na prodloužení životnosti“, doplňuje Dipl.-Ing, Klaus Krause.

SmartCity AU04+ má v zájmu zvýšení bezpečnosti jízdy zesílené bočnice. Tato zesílení chrání bočnice od poškození při kontaktech s obrubníky. „Především u pneumatik elektrobusů, které v důsledku provedení pohonu bezprostředně zrychlují a tím se také vystavují agresivním kontaktům s obrubníky, představují zesílení bočnic mimořádně významný ochranný prvek“, vysvětluje, Klaus Krause.

Videa k článku První pneumatiky Hankook pro elektrobusy

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com