První závod tahačů ovládli favorité, Lacko stále s přehledem ve vedení Autodrom Most, okruhy , závody ,ETRC, | Constructors F1

etina English Rusky

První závod tahačů ovládli favorité, Lacko stále s přehledem ve vedení Autodrom Most, okruhy , závody ,ETRC, | Constructors F1 Constructors F1

První závod tahačů ovládli favorité, Lacko stále s přehledem ve vedení

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.9.17 | Aktuálně

ETRC 2017

Suverénním stylem start cíl ovládl první sobotní závod jubilejního 25. ročníku Czech Truck Prix na autodromu v Mostě,

který je šestým pokračováním letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, německý jezdec Jochen Hahn na tahači IVECO. Z druhé řady na roštu vystartoval do závodu lídr průběžného pořadí jednotlivců Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra. Držel se na třetím místě, po delším ataku se mu však podařilo udolat Norberta Kisse z Maďarska. V cíli se tak radoval ze stříbrné příčky. Hahn s Kissem se po pěti závodních víkendech evropského šampionátu dělili o druhou a třetí pozici.

Druhý závod, do něhož prvních osm jezdců z prvního klání startuje v obráceném pořadí, pro sebe rozhodl Brit Ryan Smith na MANu.

Lacko se musel probíjet dopředu ze čtvrté řady. K posunu na konečné čtvrté místo mu nakonec pomohla i spolupráce s týmovým kolegou Davidem Vršeckým, jenž byl v první jízdě šestý a startoval z druhé řady. Vršecký dojel hned za Lackem, jeho výkon tak přispěl k udržení Buggyry ve vedení Poháru konstruktérů. Skvěle zajela ve druhém závodě Němka Steffi Halm, když v závěru Smithovi „dýchala na záda“. Pro poslední pódiové umístění si dojel její krajan Sascha Lenz.

Adam Lacko po dvou sobotních duelech dál vede šampionát s pohodlným  náskokem šestapadesáti bodů na druhého Hahna. Skvělou atmosféru obou klání vytvořili fanoušci, kteří tradičně v hojném množství zaplnili tribuny, svah i paddock autodromu.

 „Báli jsme se trochu počasí, přeci jen celý pátek propršel. Když jsem však viděl hojnou účast právě při páteční spanilé jízdě mnohatunových krasavců městem, věřil jsem, že nás motorističtí nadšenci nezklamou a dorazí i na samotný závod. Za to jim patří velký dík. Jsem moc rád, že se umoudřilo i počasí. Doufám, že nedělní závěrečný den našeho prestižního podniku prozáří také sluneční paprsky,“ zhodnotil generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký.

Ani letos nechybí v nabídce FIA ETRC vložené závody, a to série Clio Cup CE a KIA Lotos Race.

Úspěch Adama Lacka v domácím prostředí napodobil Tomáš Pekař, který zatím vévodí sérii Clio Cup. V mosteckém prvním závodě startoval až ze šesté příčky, famózní jízdou a za obrovských ovací ochozů nakonec projel cílem jako druhý. Upevnil si tak s přehledem postavení lídra startovního pole.

Czech Truck Prix pokračuje v neděli zbylými dvěma závody tahačů a dvěma závody série KIA Lotos Race. Závěrečný závod má na programu pohárový Clio Cup.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com