Slavnostní start rally přilákal do centra Mostu velké i malé fanoušky Rally,Most, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Slavnostní start rally přilákal do centra Mostu velké i malé fanoušky Rally,Most, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Slavnostní start rally přilákal do centra Mostu velké i malé fanoušky

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.6.17 | Aktuálně

Most 2017

Řadu fanoušků všech generací přilákal v pátek v podvečer na centrální 1. náměstí v Mostě slavnostní start závodu The Most RALLY #2, který se jede v sobotu 3. června o mistrovské body už jako součást RI Okna Rallysprint série vypsané Autoklubem ČR.

 

Zahájení motoristické akce tak navázalo na tradici předchozích dvou ročníků soutěže.

Jezdce, spolujezdce a jejich techniku od nejmodernějších speciálů kategorie WRC a R5 až po historické vozy představil na startu moderátor a DJ Lukáš Budai. Debut v rallyové soutěži si odbude teprve šestnáctiletý tuzemský talentovaný jezdec Petr Semerád s Petrem Těšínským na sedadle spolujezdce. Už se seznámili s úvodním měřeným úsekem soutěže na plochách polygonu mosteckého autodromu. „Je to pěkná erzeta, relativně jednoduchá, hodně na oči. Jde o to, jak si ji člověk zapamatuje. Celkový dojem je hodně kladný, líbí se mi,“ zhodnotil trať Petr Semerád.

Součástí ceremoniálu na náměstí byl i kulturní program s hudební produkcí a focení a autogramiáda s posádkami.

Nechyběla ani zábavná soutěž o vstupenky na červencové The Most Show s food festivalem, koncertem populární kapely Laura a její tygři či evropským šampionátem minibiků. Deset lístků si rozebrali odvážlivci, kteří neváhali absolvovat slalom mezi kužely po náměstí. Orientaci jim ovšem řádně ztěžovaly takzvané opilecké brýle. Na koho se nedostalo, může si vstupenky objednat na webu společnosti AUTODROM MOST v sekci Vstupenky. Jejich cena je 150 korun, na místě pak budou k mání za 200 korun.

„Názorně vidíte, co dělá s lidmi alkohol. Přesto se stále najde řada nezodpovědných lidí, kteří v takovém stavu klidně usednou i za volant,“ komentoval krkolomnou pouť soutěžících mezi kužely moderátor.

Fanoušky pozdravil generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký. „Zvu vás všechny na sobotní závod, jehož první a šestou rychlostní zkoušku hostí náš areál. Pojede se na uzavřené trati polygonu, jejíž výhodou je bezpečnost diváků a přehled o průjezdu posádek značnou částí měřeného úseku. Připravili jsme také doprovodný program pro dospělé i děti,“ lákal přítomné.

Ve startovní listině závodu figuruje 50 posádek. Nechybějí ani špičky této motoristické disciplíny, například Jaromír Tarabus s navigátorem Danielem Trunkátem ve voze Ford Fiesta R5, Karel Trněný se spolujezdcem Christianem Doerrem na Škodě Fabii WRC či Radoslav Nešpor s Martinem Neoralem s elegantním vozem Porsche 997 GT3. K rychlostní zkoušce v areálu mosteckého autodromu poprvé přibydou další tři v členitém terénu Krušných hor, měří celkem 70 kilometrů. Jedou se dvakrát, jedna pak třikrát.

Partnery rally se staly společnosti William art a EVOtech. Dlouhodobě se specializují na pronájem závodních vozů, organizaci kurzů sportovní jízdy či firemních akcí a na vývoj a výrobu monitorovacího systému pro GPS sledování vozidel a strojů.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com