Snové Ecce Homo přineslo absolutní stříbro pro Václava Janíka! Nutrend, V.Janík, ECCE Homo, 2018 | Constructors F1

etina English Rusky

Snové Ecce Homo přineslo absolutní stříbro pro Václava Janíka! Nutrend, V.Janík, ECCE Homo, 2018 | Constructors F1 Constructors F1

Snové Ecce Homo přineslo absolutní stříbro pro Václava Janíka!

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 5.6.18 | Aktuálně

Nutrend Racing 2018

Snové Ecce Homo přineslo absolutní stříbrpro Václava Janíka!

 

Nutrend Racing prožil o uplynulém víkendu na domácí půdě velký závod. Václav Janík si před domácím publikem nejen posunul svoje osobní maximum, ale navíc přidal díky perfektnímu výkonu ve druhé závodní  jízdě skalp celého početného pole sportovních prototypů. V celkovém hodnocení závodu nakonec nestačil jen na nedostižného Itala Christiana Merliho. Ze závodu Mistrovství Evropy na domácím kopci Ecce Homo si tak odváží stříbrný pohár!

Nejdůležitější závod sezóny má za sebou tým Nutrend Racing, který má šternberský kopec Ecce Homo každoročně na pomyslné stupnici všech plánovaných závodů nejvýše.

Domácí trať, domácí publikum, skvělá atmosféra, to vše dělá Ecce Homo jedinečným závodem nejen pro jezdce, ale i pro celý tým. 7800 metrů adrenalinu na trati kolem Šternberského hradu si nenechal ujít ani jeden stálý člen jezdecké sestavy Nutrend Racing, takže závodní sedačky strojů v červeno-bílé byly plně obsazeny. Václav Janík, Jiří Svoboda, Karel Hubáček a Petr Lisa si o uplynulém víkendu naplánovali souboj s časomírou a soupeři na nejznámější vrchařské trati v České republice. S prototypy Norma se vydali soupeřit ve skupině sportovních prototypů Václav Janík a Petr Lisa, mezi formulové monoposty se s Lolou F3000 zařadil Jiří Svoboda a mezi jezdce s cestovním vozem tradičně patřil Karel Hubáček s BMW M3 GTR.

1

Technika pro tento závod dostala tradičně maximální péči, tak aby se bylo možné soustředit na maximální výkon jednotlivých jezdců. Bohaté zkušenosti s domácí tratí mohli využít především Václav Janík a Jiří Svoboda, i když druhý jmenovaný si na plné délce Ecce Homo odbýval premiéru s monopostem ve třídě do 3 litrů obsahu. Letos už se pro Jiřího jednalo o třetí start s monopostem F3000 a jeho sžívání s vozem je na dobré cestě, což potvrdil časem 3:10,59 již v tréninku. „S formulí si rozumím, jen to chvíli trvá než jezdec nalezne správné brzdné body a naučí se využívat v rychlých pasážích aerodynamiku. S respektem se postupně posouvám k lepším výsledkům,“ popisoval své pocity z jízdy s formulí Svoboda. Svoji snahu nakonec proměnil na domácím kopci v zisk třetího místa v rámci hodnocení skupiny E2-SS českého mistrovství. Bronzová pozice v cíli šternberského závodu patřila i Petru Lisovi, jenž se s Normou M20FC poprvé objevil při závodě do vrchu a hned z toho bylo umístění na stupních vítězů v rámci třídy do 2 litrů ve skupině E2-SC. Petr Lisa měl podobně jako Jiří Svoboda po čas víkendu zrychlující trend v zajížděných časech a závod si nesmírně užil.

Karel Hubáček, jediný zástupce týmu mezi cestovními vozy, si především vychutnával jízdu s krásným BMW M3 GTR na legendární trati. Karel svoji snahu proměnil v sedmé místo v hodnocení skupiny E2-SH a v evropské konkurenci si připsal další z pěkných výsledků.

Jméno Václava Janíka bylo po závodě k vidění jako nejvýše postavené jméno z celé týmu ve výsledkových listinách.

2

 

Nadějně odjetý trénink, kdy se na dohled přiblížil svému osobnímu maximu, ukazoval potenciál pro nedělní závod: „Trénink se našemu týmu povedl. Všechna auta jsou bez potíží v cíli a tak se můžeme zaměřit na přípravu pro zítřejší závod. Mě osobně se trénink podařil podle představ a tuším, kde bude ještě možné najít další cenné desetiny do zítřejšího závodu. Cítíme velkou fanouškovskou podporu a to je velká posila. Jako každý rok se pokusím v nedělním závodě udělat maximum pro dobrý výsledek,“ hovořil o plánech na nedělní vrchol závodního programu Václav Janík.

Ve Šternberku si opět po roce připravilo velké drama počasí. Stejně jako předchozí rok byl závod rozdělen na suchou a mokrou jízdu, takže jezdci dostali prostor pro ukázku komplexnosti svých jezdeckých schopností. V první jízdě se jelo za sucha, ale s hrozbou blížícího se deště. Časté přerušení ukrajovalo momenty, kdy ještě mohli jezdci naplno využít adheze suché trati. Nejvíce nervů samozřejmě měli jezdci z nejrychlejší skupiny, kteří startovali do svých jízd jako poslední, tedy i Václav Janík s Normou M20FC Turbo. Když nadešla jeho chvíle ke startu netušil, že jen za několik okamžiků bude zastaven na trati, kvůli potížím jednoho ze soupeřů. Opakovaný start Václavovy první nedělní jízdy, přinesl nečekané… Za dvě minuty a 48 sekund bylo jasné, že Václav se dopustil „loupeže“ nejlepšího českého výkonu na Ecce Homo v celé historii. Fantastické vylepšení osobního maxima o více než 5 sekund nečekal snad ani samotný jezdec Nutrend Racing. Jeho výkon přinesl velké pozdvižení mezi obecenstvem a samozřejmě se čekalo, jak odpoví soupeři. Faggioli zajel na hranici rekordu a posunul Václava se 4 sekundovým náskokem za sebe. Český rekord si zanedlouho převzal zpět Miloš Beneš a před Vaška a celé startovní pole se posunul novým traťovým rekordem ještě Christian Merli. Po první jízdě tak celkově jezdec Nutrend Racing držel fantastickým časem čtvrté absolutní místo a druhé ve skupině sportovních prototypů. Ale zdaleka nebylo rozhodnuto. Zmiňovaný déšť udělal z druhé poloviny závodu obrovskou loterii, kde si ale reprezentant Nutrend Racingu vytáhl z osudí šťastné číslo. V druhé jízdě totiž nasadil Václav Janík správný typ pneumatik na mokro a podařilo se mu opět zajet skvěle. Obrovské nasazení v jeho jízdě bylo patrné všem v ochozech tratě a svým absolutně druhým nejrychlejším časem druhé jízdy se zasloužil o druhý výsledkový šok nedělního dne. Tentokrát se jméno Václava Janíka drželo proklatě dlouho na absolutně první pozici, nepokořili ho ani Faggioli, ani Beneš,… Jen letošní suverén evropských kopců, Ital Merli si poradil se záludností mokré tratě lépe a odsunul Václava Janíka na konečnou druhou příčku v celkovém hodnocení závodu. „Takto se zhmotnil sen jednoho malého kluka. Fantastický pocit prosadit se na Ecce Homo - na domácí půdě, na nejvyšší příčky. Skvěle mi vyšla první jízda a stejně tak do druhé jízdy jsem šel naplno a zvládl jsem v tom tempu odjet celou délku tratě. Je to pro mě hodně emociální, splnil se mi dávný sen. Velké díky týmu, který mi připravil skvěle vůz, samozřejmě za podporu rodině i všem našim podporovatelům. Ecce Homo 2018 bezesporu vstoupí do historie našeho týmu jako jeden z NEJ závodů vůbec,“ hodnotil svůj velký úspěch Václav Janík.

S domácím podnikem se tak loučil tým prostřednictvím nejlepšího dosaženého času s hodnotou 2:48,41 a především ziskem vítězství ve skupině E2-SC, plus celkového druhého místa na Ecce Homo 2018, díky jízdám Václava Janíka.

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com