Soutěž The Most Challenge má dalšího šampiona, ať žije ročník 2017! Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Soutěž The Most Challenge má dalšího šampiona, ať žije ročník 2017! Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Soutěž The Most Challenge má dalšího šampiona, ať žije ročník 2017!

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 10.10.16 | Aktuality

MOST 2016

Druhý ročník soutěže amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu je minulostí.

 

Poslední šance změnit průběžné výsledky byla v pátek 7. října. Klimatické podmínky a mokrá dráha ale znemožnily soutěžícím pořadím ještě zahýbat. Novým šampionem se tak stal David Buršík z Prahy, který na voze Porsche Cayman GT4 dosáhl už dříve času na jedno kolo 1:50,186 minuty. Na druhém místě s identickým autem Porsche Cayman zaostal jen o 1,38 vteřiny plzeňský Augustin Hajšman. Bronzovou příčku si vyjel další obyvatel hlavního města Jan Hlavička. Se Škodou Octavia zvládl nejrychlejší okruh v čase 1:55,056 minuty. Konečné výsledky zájemci najdou zde.

David Buršík jako celkový vítěz absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat sportovní kemp za účasti dvojnásobného vítěze evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petra Fulína. Vyhlašování nejlepších jezdců druhého ročníku soutěže se však Buršík v pátek na autodromu nezúčastnil.

Premiérovým vítězem soutěže z loňského roku je provozovatel autobazaru a pravidelný účastník amatérských závodů do vrchu Jiří Hruška. I on se radoval z výše popsaných cen, užil si zejména právě jízdu v safety caru při letošním Czech Truck Prix. „Byl to úžasný zážitek. Pocit je to fajn, když víte, že jste první a ostatní se na vás lepí. Uchvátil mě frmol kolem tak masivní akce. Vidět celé zázemí, být v centru dění, být nablízku hosteskám. Pořád se něco dělo a bylo na co koukat,“ svěřil se se svými pocity.

Soutěž už si podle obchodní a marketingové ředitelky společnosti AUTODROM MOST Jany Svobodové našla za svou krátkou historii velké množství příznivců. „Jsme rádi, že si amatérští jezdci naši soutěž oblíbili a pravidelně se do Mostu vracejí. Třetí ročník zahájíme příští rok v dubnu, tedy ve stejném období jako letos,“ upřesnila.

Upozornila, že zájemci o volné jízdy na okruhu nemusejí zahálet ani v zimních měsících. „Už od loňského roku vypisujeme termíny také na The Most Winter Challenge. První dva letošní jsme naplánovali na pátek 4. a sobotu 19. listopadu. Pokud to podmínky dovolí, mohou se řidiči a řidičky těšit i na zážitek z kroužení po zasněžené dráze. Z bezpečnostních důvodů ale u zimních jízd amatérů časy na jedno kolo neměříme,“ doplnila Svobodová. Podrobnější informace o zimních jízdách zájemci získají zde.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com