Spekulace nebo skutečnost aneb kdo bude letos mistrem světa ve formuli 1. F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix,Lewis hamilton, valtteri Bottas, Niki Lauda, Willimas, Force, India | Constructors F1

etina English Rusky

Spekulace nebo skutečnost aneb kdo bude letos mistrem světa ve formuli 1. F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix,Lewis hamilton, valtteri Bottas, Niki Lauda, Willimas, Force, India | Constructors F1 Constructors F1

Spekulace nebo skutečnost aneb kdo bude letos mistrem světa ve formuli 1.

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 23.3.18 | Komentáře - M.Sanytrák 2018

Formule 1 2018

Kdo bude mistrem světa formule 1 pro rok 2018 ?

 

Tohle je otázka se kterou si lámou hlavu sportovní novináři celého světa, dále fandové a možná i šéfové týmů. Ti však promýšlejí strategie, dívají se rozpočtů, zda jim to ekeonomicky vyjde....

V roce předcházejícím jsem si dovolil tipnou Lewise Hamiltona a bylo tomu tak, což zase přiznám se, nebylo až tak složité. Tým Mercedes AMG Petronas F1 byl stále stoupající a tak na začátku roku 2017 to bylo skoro jisté, i když.....konec všichni známe, Lewis Hamilton si svůj čtvrtý titul nedal vzít a jeho stájový kolega Valtteri Bottas udělal obrovský kus práce při svém druhém ročníku působení u tohoto týmu. Navíc se domnívám, že si nikdo nemyslel, že Valtteri Bottas  bude skutečně tak dobrým , každopádně ve Williamsu se nakazil disciplíně a rozvaze. 

Tak jak tomu bude letos?

Mnozí fandové  týmu Ferrari, tedy přesně Scuderia Ferrari F1 si říkají, že ta pětka na helmě Sebastiana Vettele je označením jeho pátého titulu. Jako srdcem Ferrari , přesto díky anketě Skokan roku v F1 nezávislý fanda, jsme se dost zamyslel a na facebook napsal určitou úvahu, za kterou si stojím i po několika dnech. 

Moje úvaha a tedy i spekulace.

Dva hlavní soupeři - Scuderia Ferrari F1 a Mercedes AMG Petronas F1.

Ten první měl během minulého roku zlepšující se postup a křivka úspěchů stoupala, ten druhý měl tyhle výkony stabilní a Lewis Hamilton se stal po čtvrté mistrem světa.

Scuderia Ferrari F1 má schopné lidi, to určitě, ale potřebovala by důslednost a schopnosti, týmového ducha, srdce a koučink J.Todta, spekulaci a dotažení do konce strategii R.Browna, pokoru a především srdce a duši vítězit Nikiho Laudy či M.Schumachera a především spolehlivost týmu a technologie monopostu. Vše má dle mého soudu  ještě před sebou a musí šlápnout na plyn, chybí opravdu maloučko. Kdysi mi v době, když něco nešlo u Scuderie Ferrari napsal J.Todt, tlačme tu káru dál a tým následně zase byl na špici a vyhrál. Je třeba srdce, lásky a pokory  a skončit s určitou arogancí. Nákup Scuderia Ferrai manažerů  FIA  je zajímavým tahem, ale ne spásným.  Sebastian Vettel půjde za pátým titulem, Kimi mu bude krýt záda, je to jeho pravděpodobně poslední sezóna, i když by to byla asi škoda, je rozvážný a disciplinovanným parťákem, což bude Sebastian v letošní sezoně opravdu potřebovat.

Mercedes AMG Petronas F1 má všechno, za sebou obrovský úspěch minulých let. K tomu navíc spolehlivost vozu a týmu mechaniků, kteří nedělají chyby, což je nesmírně důležité. Lewis Hamilton je pokorný člověk a za svým cílem pětinásobného mistra světa půjde s obrovskou urputností  a přitom pokorou  a disciplínou, jemu bude krýt záda Vallteri Bottas, který je sice mladší než Kimi, ale svým klidem se Kimimu už vyrovná. Navíc jsem přesvědčen, že právě Niki Lauda je tím mužem v pozadí, který ač závodil před mnoha lety, měl a má jednu nakažlivou nemoc- dispciplínu, lásku k závodění a srdce a kdo mu naslouchá, bude vítězit. Jsem přesvědčen, že právě tohle jsou ty body navíc pro Lewise Hamiltona. Niki Lauda je tou šedou eminencí v dobrém slova smylu týmu Mercedes AMG Petronas F1. 

Ostatní týmy. Red Bull Racing může však být možná tím týmem, třetím v zadu, který se může smát naposled. Spekulace, ano, Max Verstappen a jeho kolega budou tento rok velmi silným a domnívám se, že tým přes zimu nespal a bude se snažit vše posunout dopředu. Zde dávám hodně na šéfa týmu CH.Hornera který by mohl být koučem obou pilotů.  

Silný určitě bude i Force India F1, který bude chtít minimálně obhájit 4.místo v poháru konstruktérů.Williams Martini Racing F1, kam právě přešel P.Lowe z Mercedesu AMG Petronas F1, má v tomto muži velkou posilu. Sir Frank Williams a jeho dcera mají právě takou sílu energie srdce a duše jako má Niki Lauda, takže tým Williams Martini Racing F1, když mu bude sloužit technika půjde letos silně kupředu.  

Přání všem týmům 

Připíjím všem ve šampionátu formule 1 naším koktejlem Betroot Martini https://youtu.be/XUaEJGaElys, který byl vytvořen v roce 2015 na počest Sira Franka Williamse, jeho dcery Clair Williams a Vallteriho Bottase-Skokana roku v F1 2014.

Připíjím na zdraví, štěstí, fairplay a slušné jednání všem lidem v motorsportu a v královské disciplíně formule 1. Bůh Vás ochraňuj. 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com