Sports Car Challenge letos vyhrál Sven Barth s Ginettou LMP3 Sports Car Challenge , AvD, Německo, | Constructors F1

etina English Rusky

Sports Car Challenge letos vyhrál Sven Barth s Ginettou LMP3 Sports Car Challenge , AvD, Německo, | Constructors F1 Constructors F1

Sports Car Challenge letos vyhrál Sven Barth s Ginettou LMP3

Vláďa Rožánek | 20.11.23 | Aktuálně

Sports Car Challenge 2023

Více jak 25let na okruzích má na kontě série rychlých prototypů Sports Car Challenge (SCC), která dříve jezdila též pod názvem Austria Euroserie. Loňské vítězství neobhájil Marco Fink.

Sports Car Challenge jezdí na evropských autodromech už hodně sezón pod taktovkou Waltera a Emanuella Pedrazzi z Rakouska. Letošní sezóna začala úvodním kláním na Hockenheimringu při Jim Clark Revivalu, kde se druhá jízda bohužel nedokončila a body se tak kvůli nepřízni počasí neudělovaly.

Společně s SCC odjely svůj závod historické prototypy a bylo na co koukat. A koukali i piloti současných vozů, protože ani historické skvosty skupiny C nezůstávaly pozadu, ovšem do pořadí v SCC bodovat nemohly. Představily se po boku SCC také při závodu na Red Bull Ringu v dalším historií vonícím meetingu krásných prototypů. Další dvojzávod absolvovali jezdci v Misanu, když se po jejich boku objevila auta z Masters Tricolore Prototipi, tedy hbité italské stroje. Nás potěšil závod v Brně, kde se o vítězství podělil Sven Barth s Ginettou Chevrolet LMP3 a Andreas Kufner na PRC WPR 60 BMW 3,2ltr. Sezónu Sports Car Challenge letos uzavíral další italský závod na okruhu Mugello, společně s Master Tricolore Prototipi.

Vítězství v sezóně 2023 patří do sbírky Svena Bartha ze stáje RWT Racing, který s Ginettou Chevrolet LMP3 ovládl celkem 8 závodů a nasbíral tak 208 bodů do celkového hodnocení a zvítězil taktéž v divizi 1 nad 2000ccm. Druhé místo v absolutní klasifikaci patří Andreasi Kufnerovi s PRC WPR60 BMW a bronz si letos vyjezdila ve Sports Car Challenge Jasmine Fiedler s Tatuus Honda CN. Nejhorší výsledek se jezdcům do bodování škrtal. Jasmine Fiedler mohli diváci zahlédnou při Carboniacupu v Mostě.

Loňský vítěz Marco Fink s PRC BMW skončil celkově sedmý a čtvrté místo patří Italu Diego Romaninimu s PRC Cosworth, který jel část závodů i ve druhé divizi se slabším vozem s motorem Honda. Peter Kormann ani Emanuell Pedrazza nezískali letos ani jeden bod.

1

Pořadí Sports Car Challenge 2023:

 

Divize 1:

Sven Barth (D) Ginetta Chevrolet LMP3 – 208

Andreas Kufner (D) PRC WPR60 BMW – 130

Wolfgand Terschl (A) Prosport BMW 3,0 – 88

Marco Fink (D) PRC WPR60 BMW – 84

Diego Romanini (I) PRC Cosworth – 66

Alexander Geier (A) PRC BMW – 40

Arnold Wagner (D) PRC Audi Turbo – 32

Roland Rupprechter (A) PRC BMW – 22

Roland Holzner (A) Tork Nissan – 16

 

Divize 2:

Jasmin Fiedler (D) Tatuus Honda CN – 103

Benjamin Hotz (CH) Ligier Turbo – 91

Diego Romanini (I) PRC Honda CN – 36

Kiano Blum (A) PRC Honda CN – 26

 

Sezóna SCC skončila a my se můžeme těšit, na další sezónu rychlých prototypů na evropských kolbištích.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com