START Z PRVNÍ ŘADY A KONEC PO DVOU KOLECH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

START Z PRVNÍ ŘADY A KONEC PO DVOU KOLECH Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

START Z PRVNÍ ŘADY A KONEC PO DVOU KOLECH

Jan Koudelka | 15.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač- Moto 2- 2023

Na letošní Velkou cenu Indonésie nebude v dobrém vzpomínat Filip Salač a jeho příznivci. Po technických problémech v trénincích a skvěle zajeté kvalifikaci se fanoušci našeho jezdce těšili na bitvu o další hodnotný výsledek a body do celkového hodnocení. Studená sprcha však přišla krátce po startu, když Filip ztratil hned několik pozic a po pádu ve druhém kole ze závodu odstoupil.

1

Závod kategorie Moto2 byl vypsán na 22 kol, Filip Salač uzavíral na gridu první řadu, ale start mu nevyšel úplně dobře. V polovině úvodního kola se ještě držel v první desítce, ale rychle se začal propadat až do druhé poloviny startovního pole. Po kontaktu s Ogurou spadl a musel ze závodu odstoupit.

Filip Salač

3

 „Po vydařeném včerejšku to dneska nevyšlo. I když jsem si věřil na nejlepší desítku, před startem jsem byl trochu ve stresu, protože motorka na gridu nechtěla nastartovat. Asi třikrát jsem musel resetovat zapalování, což mě trochu rozhodilo. Start se mně nepovedl, propadl jsem se někam k osmému nebo devátému místu. Hned v prvním kole jsem měl kontakt s některým ze soupeřů, drknul mi do řídítka, a to mě vyslalo ven z trati. Přišel jsem o další pozice, v té chvíli jsem byl asi osmnáctý. Ve druhém kole jsem měl další kontakt, tentokrát s Ogurou. To už jsem bohužel neustál a šel k zemi. Nebyl to od něho úplně čistý manévr, myslím, že dostal i penalizaci, ale stalo se. Pro nás smolný závod. Všechno jsme sice ovlivnit nemohli, ale v prvním kole jsem chyboval já, motorka fungovala dobře. O to víc se těším do Austrálie, kde se nám před rokem dařilo. Díky všem, co mi věří a dávají mi sílu do dalších závodů,“ popsal dnešní den Filip Salač #12.

Závod kategorie Moto2 na okruhu Pertamina Mandalika Circuit vyhrál Pedro Acosta, druhé místo obsadil Aron Canet a stupně vítězů doplnil třetí Fermín Aldeguer.

 

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com