Střed Mostu okupovaly mnohatunové truckové speciály, lákaly na závodní víkend Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Střed Mostu okupovaly mnohatunové truckové speciály, lákaly na závodní víkend Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Střed Mostu okupovaly mnohatunové truckové speciály, lákaly na závodní víkend

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.9.16 | Aktuálně

ETRC 2016

Spanilou jízdou mnohatunových nablýskaných strojů Mostem lákali v pátek v pozdním odpoledni fanoušky aktéři závodu Czech Truck Prix, který hostí o tomto víkendu už tradičně místní autodrom. Napínavé souboje jezdců jsou součástí evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC. „Jsem moc rád, že jste dorazili v tak hojném počtu, atmosféra je ještě skvělejší než loni. Zvu vás všechny na víkend k nám. Kromě adrenalinových zážitků závodního i doprovodného programu si také pochutnáte na dobrém jídle a pití,“ oslovil návštěvníky zaplněného náměstí generální ředitel společnosti AUTODROM MOST Jiří Volovecký.

Diváky pozdravila také náměstkyně mosteckého primátora Markéta Stará, která zároveň primátora Jana Paparegu omluvila. „Bohužel se dnešní přehlídky vznešenosti, rychlosti a síly na 1. náměstí nemohl zúčastnit z pracovních důvodů osobně,“ vysvětlila.

Že je o závody tahačů mezi veřejností obrovský zájem, se záhy po příjezdu na náměstí přesvědčili sami jezdci. Při následné autogramiádě je totiž okamžitě a velmi těsně obklopil roj fanoušků. Podpisu svého hrdiny se dožadovali tak vehementně, že moderátoři akce původně vyhrazený čas raději nastavili.  

Nadšenci se ale nesešli jen na náměstí. Hloučky mužů, žen i dětí lemovaly i chodníky devíti ulic, kudy postupně kolona silných strojů cestou z autodromu do centra města projížděla.

O pozici průběžného lídra šampionátu se v letošním ročníku šampionátu přetahují Jochen Hahn s vozem MAN a domácí Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra International Racing System.

Jezdci FIA ETRC se vrátili na okruhy po prázdninové přestávce o uplynulém víkendu. I na maďarském Hungaroringu pokračoval vypjatý souboj o průběžné vedení. Lépe se dařilo Němci Hahnovi, který se vrátil na čelo hodnocení před Lacka. Nyní dělí oba hlavní adepty na titul letošního šampiona 13 bodů. Adam věří, že domácí prostředí v Mostě se skvělými fanoušky v ochozech mu přinese štěstí a pomůže šampionát opět ovládnout.

Smůlu měl v Maďarsku třetí český účastník a nestor šampionátu Frankie Vojtíšek, který debutoval na v tahači na okruzích v roce 1986. Na Hurgaroringu havaroval, když jeho kamion narazil v plné rychlosti na cílové rovince do zdi. Český závodník utrpěl zranění nohy. Ačkoli mechanikům se podařilo výrazně poškozený stroj včas opravit, lékař Frankiemu start v Mostě nedoporučil.

Po soubojích na mosteckém autodromu čeká jezdce ještě 17. a 18. září belgický Zolder a první říjnový víkend španělská Jarama. Sezonu završí 8. a 9. října na proslulém okruhu Le Mans ve Francii.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com