STUDENÁ SPRCHA, FILIPA SALAČE ZRADIL NOVÝ MOTOR Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

STUDENÁ SPRCHA, FILIPA SALAČE ZRADIL NOVÝ MOTOR Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

STUDENÁ SPRCHA, FILIPA SALAČE ZRADIL NOVÝ MOTOR

Jan Koudelka | 18.11.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Po včerejších problémech s řazením vyměnili mechanici týmu QJ MOTOR GRESINI RACING motor na Kalexu Filipa Salače a ten si věřil minimálně na umístění na bodech nebo v první desítce. Kategorie Moto2 nemá před závodem warm up, takže novou jednotku nebylo možné vyzkoušet. A motor bohužel nevydržel ani celé zaváděcí kolo. Filip Salač tak přišel o průběžnou desátou pozici.

Filip Salač

Jediný český zástupce v mistrovství světa silničních motocyklů měl po čtvrté za sebou odstartovat ze šesté řady. Místo startovního gridu však skončil zklamaný v boxech. V zaváděcím kole se z motocyklu vyvalil hustý dým a všem bylo jasné, že do dnešního závodu Filip neodstartuje.

„Je to obrovské zklamání. Těšil jsem se a věřil, že se nám povede zajet dobrý výsledek. Bohužel hned na výjezdu jsem cítil, že motorka nemá výkon, chvíli potom se objevil dým a motor bouchnul. Nevíme, čím se to stalo, byl odzkoušený, protože s ním jel v Malajsii někdo ze soupeřů. Motory nám dodává Dorna, jsou zapečetěné, takže se do nich naši mechanici vůbec nedostanou. Jasné je zatím jen to, že šel pouze na dva válce. To je teď ale úplně jedno. Opět smůla, ale zůstávám motivovaný do posledního závodu ve Valencii a doufám, že si konečně spravíme chuť,“ vysvětlil zklamaný Filip Salač #12.

Předposlední letošní závod kategorie Moto2 vyhrál Fermín Aldeguer, druhé místo obsadil Manuel Gonzalez a třetí skončil Aron Canet. Filip Salač je průběžně jedenáctý, se ztrátou šesti bodů na Celestina Viettiho.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com