Synové šampiónů Hilla a Sainze budou startovat v českém kole severoevropského poháru Formula Renault 2.0 F1, 2013, formule 1, grand prix,Renault 2.0 | Constructors F1

etina English Rusky

Synové šampiónů Hilla a Sainze budou startovat v českém kole severoevropského poháru Formula Renault 2.0 F1, 2013, formule 1, grand prix,Renault 2.0 | Constructors F1 Constructors F1

Synové šampiónů Hilla a Sainze budou startovat v českém kole severoevropského poháru Formula Renault 2.0

Archiv Autodrom Most | 18.11.11 | Aktuálně

Poslední víkend v srpnu bude Autodrom Most hostit tři závody nejúspěšnějšího evropské závodní série juniorů, Severoevropský pohár Formula Renault 2.0 (NEC FR 2.0). Pětadvacítka talentovaných pilotů je připravena bojovat kolo na kolo o slávu. Dodejme, že Formula Renault je hodnocena jako jeden z nejdůležitějších stupínků na cestě do vyšších formulových kategorií – dokonce až do Formule 1.

Dva z jezdců českého podniku mají obzvláště speciální rodokmen: Joshua Hill, syn světového šampióna F1 z roku 1996 Damona Hilla a Carlos Sainz, syn stejnojmenného dvojnásobného šampióna WRC "El Matadora". Oba jsou připraveni vydat se ve stopách svých slavných otců. Jelikož oba hrdí otcové většinou doprovází své syny na závody, mostečtí fanoušci se tak možná potkají hned se dvěma světovými šampióny.

  Carlos Sainz jr a Joshua Hill měli dobrý důvod zvolit NEC FR 2.0 jako svůj odrazový můstek kariéry. Známí a špičkoví jezdci jako Alain Prost, Kimi Räikkönen nebo Lewis Hamilton se zrodili právě z Formule Renault. Série tradičně kombinuje vcelku sofistikovanou technologii závodního vozu s velmi vyrovnanými příležitostmi pro mladé závodníky. Toto pak vede k napínavým závodům na trati. S jejich 205 koní silnými  dvoulitrovými čtyřválci odvozenými z Renaultu Clio Sport a pouze 490 kilogramy pohotovostní váhy jsou vozy Formule Renault schopny zajíždět velmi zajímavé časy na kolo. Podvozek a aerodynamika nabízí několik možností nastavení. Tím se mladí piloti také učí mnoho o technické stránce rychlé jízdy, což je absolutně nezbytné pro jejich další postup do Formule 3 či Formule Renault 3.5.  

Dá se říci, že současnou sezonu NEC FR 2.0 ovládá Carlos Sainz. Tento Španěl vyhrál sedm z prvních dvanácti závodů a na podium vystoupil i v dalších čtyřech. V Mostě, při předposledním klání sezony 2011, by si už mohl zajistit titul. Joshua Hill se na druhou stranu pravidelně účastní britské Formule Renault. A jako nováček má na svém kontě připsáno už několik dojezdů v top ten.  

V Mostě představí NEC FR 2.0 tři doprovodné závody pro Truck Grand Prix, každý z nich dlouhý 25 minut. První závod začíná v sobotu v 16.15, druhý a třetí závod se jedou  v neděli ve 12:15 a pak v 16.15.   Další informace ohledně severoevropského poháru Formula Renault 2.0 jsou dostupné na oficiálních webových stránkách www.renault-sport.dewww.necup.com.    

Zdroj: Formule Renault 2.0 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com