Tisková informace - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Automotodrom Brno Brno,okruhy, závody, Farinova zatáčka, primátor města Brna | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Automotodrom Brno

Miroslav Sanytrák | 10.2.09 | Aktuality

Karel Abraham už má doma tovární Aprilii

Brno – Brněnský jezdec Karel Abraham si v pondělí přivezl z Itálie tovární motocykl Aprilia, na kterém bude závodit v letošní sezóně Mistrovství světa silničních motocyklů. První testy na novém stroji ho čekají v polovině února.

„V pondělí jsem s lidmi z týmu vyrazil do Itálie, kde jsme novou Aprilii vyzvedli. Setkal jsem se tam i se svými italskými mechaniky, Pietrem a Marcem. Motorku jsme prohlédli, napakovali do auta a zase jsme jeli zpátky,“ popisuje předání továrního motocyklu jezdec Karel Abraham. „Zatím máme motorku jenom jednu, druhou teprve dostaneme. Naše první testy ve Valencii 12. a 13. února tak absolvujeme s touto jednou motorkou,“ vysvětluje Abaja, který se momentálně léčí z nachlazení. „V zimě mám přísný tréninkový program, chodím na spinning, na squash, jezdím na motokrosové motorce, ale momentálně ležím doma s virózou. Jen jsem si zaskočil do školy napsat nějaké písemky,“ dodává jezdec.

Úvodní testy třídy 250ccm musel Abaja se svým týmem vynechat: „Původně jsme se chystali již na lednové testování v Jerezu, ale ještě jsme neměli motorku,“ krčí rameny Abraham. Testů na španělském okruhu se zúčastnil další český jezdec ve třídě 250ccm, Lukáš Pešek, který zajel sedmý nejlepší čas se ztrátou 1,2 vteřiny na nejrychlejšího Bautistu.

Kromě Karla Abrahama a Lukáše Peška ve třídě 250ccm bude mít v letošní sezóně Česká republika svého zástupce i v nejslabší kubatuře. U týmu Matteoni Racing pojede na Aprilii 125 RSW šestnáctiletý Lukáš Šembera. „Ještě pořád tomu nemůžu uvěřit. Už od listopadu jsme usilovali o to, aby Lukáš mohl startovat v mistrovství světa, jednali jsme se čtyřmi týmy, ale nakonec to vždy na něčem ztroskotalo. Smlouva s týmem Matteoni a potvrzení od asociace jezdců přišlo až v době, kdy jsem to už vůbec nečekal. Už jsme se začali chystat, že zase pojedeme španělský mistrák a domácí závody, a najednou přišla smlouva,“ vysvětluje Jiří Šembera, otec mladého jezdce. „Když jsem poprvé Lukášovi oznámil, že pojede mistrovství světa, tak tomu ani nevěřil a říkal, že to už tady bylo několikrát,“ usmívá se nad radostnými vzpomínkami Jiří Šembera. První testy na motocyklu Aprilia 2007 s kitem 2009 čekají Lukáše koncem února.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com