Tisková informace - Red Bull Red Bull Racing F1, F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Red Bull Red Bull Racing F1, F1,Formule 1, construct, okruhy, závody, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Red Bull

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 11.3.06 | Aktuality

Na moderním okruhu v Sakhiru v Bahrajnském království odstartuje v neděli 12. března již 57. ročník mistrovství světa F1. V jeho kalendáři je, po vyřazení VC Belgie, celkem 18 Grand Prix, pořádaných s výjimkou Afriky na všech kontinentech. Poprvé od roku 2002 bude stát díky příchodu nového týmu Super Aguri na startovním roštu 22 vozů, řada z nich v nových barvách a pod novými názvy. Mezi ně patří také Scuderia Toro Rosso, vzniklá převzetím stáje Minardi.

Významným způsobem se změnily technické i sportovní předpisy. Namísto třílitrových desetiválců jsou povoleny jen osmiválcové motory o objemu 2,4 l. Desetiválcové agregáty je možné používat pouze s restriktorem, snižujícím výkon, a s omezením otáček na 16 700/min. Tuto alternativu zvolila právě Scuderia Toro Rosso, která se rozhodla pro motor Cosworth TJ2005 V10, zatímco Red Bull Racing bude spoléhat na Ferrari 056 V8.

Diváci nebudou ochuzeni ani o atraktivní výměnu pneumatik v boxech, která byla znovu zavedena. Týmy se však zároveň musejí vypořádat s tím, že každý jezdec má pro jeden závodní víkend k dispozici pouze sedm sad pneumatik. Zatímco Red Bull Racing obouvá micheliny, Scuderia Toro Rosso spolupracuje se značkou Bridgestone.

Jiná bude také kvali? kace, sestávající ze tří fází. Po prvních dvou budou vždy vyřazováni ti nejpomalejší, takže v závěru bude bojovat o pole position deset nejrychlejších.

Úplný text tiskové zprávy si můžete prohlédnout ve formátu PDF na tomto odkazu.



David Coulthard - portrét



Scott Speed - portrét



Scott Speed

Fotografie poskytl
Copyright © Jiří Křenek

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com