Tisková informace - Red Bull č. 11 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Red Bull č. 11 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Red Bull č. 11

Miroslav Sanytrák | 15.7.06 | Aktuality

Po severoamerickém intermezzu se formule 1 opět vrací na evropský kontinent. Jako první je na programu velká cena, která v tomto roce slaví jedinečné jubileum. Grand Prix Francie je letos už úctyhodných sto let. To okruh v Magny-Cours, kde se pořádá, je podstatně mladší a F1 sem poprvé zavítala až v roce 1991. Za svůj vznik vděčí politickému rozhodnutí, kdy tato investice měla pomoci v rozvoji zapomenutého a chudého regionu. To se bohužel příliš nezdařilo a potřebná na autodrom navazující infrastruktura (zejména ubytovací kapacity) téměř nevznikla. Samotná trať je ovšem zajímavá a náročná, zejména na nastavení vozů. Také životnost pneumatik na kluzkém povrchu je hodně krátká. Klíčovým úsekem je šikana Nürburgring, jejímž rychlým průjezdem se dá hodně získat.

Konečně! Poté, co kýžený bodový zisk několikrát unikl o příslovečný vlásek, se Scuderia Toro Rosso dočkala. Při Velké ceně USA v Indianapolisu dojel Vitantonio Liuzzi na osmém místě a vybojoval tak pro stáj vůbec první bod. A nebyl to z pohledu Red Bullu jediný zápis do historie. Ještě nikdy předtím se totiž nestalo, aby se v elitní osmičce umístili zástupci obou jeho týmů. Tentokráte se o to kromě Liuzziho postaral za Red Bull Racing David Coulthard, který byl odmávnut na sedmé příčce. Podstatně méně spokojenější byli oba zbývající piloti. Naděje Christiana Kliena a při startu na domácí půdě mimořádně motivovaného Scotta Speeda totiž skončily již v úvodní zatáčce, kde se oba nezaviněně zapletli do hromadné kolize a byli vyřazeni.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com