Tisková informace - Red Bull č.5 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Red Bull č.5 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Red Bull č.5

Miroslav Sanytrák | 6.5.06 | Aktuality

Na světě je jen pár okruhů, jejichž jméno se stalo pro všechny fanoušky posvátným. Jedním z nich je bezesporu Nürburgring. A vůbec nezáleží na tom, že legendární Nordschleife – horská Severní smyčka už dávno není místem konání Grand Prix. Dramatická nehoda Nikiho Laudy v roce 1976 uzavřela jednu historickou epochu, v pohoří Eifel však silné motory znějí dál. Hlavní zrádnost současného autodromu, dějiště nadcházející Velké ceny Evropy, spočívá v jeho poloze. Leží poměrně vysoko, je tu drsnější klima a především počasí se mění i několikrát za den. Častým hostem je tu také déšť. Okruh je velmi náročný, zatáčky nutí závodníky k neustálým změnám rytmu. Klíčový význam má proto optimální nastavení vozu, zejména pokud jde o hodnotu přítlaku. Díky hrubému povrchu je rovněž prubířským kamenem kvality pneumatik.

Sanmarinská velká cena v Imole oběma týmům Red Bullu příliš nevyšla. Po nevydařené kvali? kaci se monoposty Red Bull Racingu v závodě bohužel zastavily předčasně. David Coulthard odstoupil kvůli prasklému hnacímu hřídeli, Christiana Kliena vyřadila závada hydrauliky. Piloti Scuderie Toro Rosso sice spatřili cílovou šachovnici, nedokázali se však prosadit na bodovaná místa – Vitantonio Liuzzi, potýkající se s problémy s brzdami, byl klasi? kován jako čtrnáctý, Scott Speed hned za ním. První šancí k úspěšnému reparátu je právě Velká cena Evropy. Jak prohlásil David Coulthard, který zde loni dosáhl pro stáj zatím nejlepšího umístění, jedinou cestou ke zlepšení je soustavná práce všech členů týmu. Tento víkend uvidíme, zda přinese svoje ovoce.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com