Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková zpráva-Autodrom Most Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Tisková zpráva-Autodrom Most

Miroslav Sanytrák | 30.8.10 | Aktuality

První zlato pro Bösigera a Hahna

Obavy z nepřízně počasí se nakonec nevyplnily a sobota na Autodromu Most se odehrávala pod oblačným nebem a jen s minimem srážek. Dva závody tahačů v rámci Renault Trucks – Czech Truck Prix 2010, které sledovaly opět tisíce diváků, byly velice dramatické. První jízdu vyhrál Bösiger a ve druhém závodě s handicapem triumfoval Hahn. Vršecký si připsal páté a čtvrté místo, Lacko deváté a páté.

Dopolední kvalifikaci tahačů vyhrál Markus Bösiger s velice slušným časem lehce přes dvě minuty a dvě sekundy. Traťový rekord s truckem v Mostě ovšem stále drží David Vršecký, který tu v roce 2008 zajel dvě minuty, jednu sekundu a 34 setin. Druhý nejlepší čas zaznamenal Christopher Levett a třetí byl Bösigerův týmový kolega Ostreich. Lacko zaznamenal sedmý a Vršecký osmý čas. V následné rozjížďce deseti nejrychlejších systémem Superpole se upravilo pořadí prvních tří pilotů do podoby Ostreich, Bösiger, Levett a oba Češi si polepšili každý o jednu příčku.

První závod v začátku zkomplikovala nutnost opravy palivového přívodu na Buggyře Uweho Nittela. Závod byl přerušen a Jury snížila počet vypsaných kol z jedenácti na deset. Ani po restartu to nic nezměnilo na nadvládě Renaultů české stáje MKR Technology, které pilotují Bösiger a Ostreich. Ti v tomto pořadí také dojeli do cíle vytrvale sledování Levettem. Vršecký si polepšil pozici z kvalifikace a dojel pátý, Lacko naopak propadl na devátou pozici, hlavně kvůli pětadvacetisekundové penalizaci, kterou mu udělila Jury za nesportovní střet s Albacetem.

Do druhého závodu se prvních osm jezdců na roštu obrací. Jelo se opět na suchu a zvláště po letmém startu byla situace v první šikaně značně nepřehledná. Ani jeden z pylonů, které vymezují vnitřky zatáček, nezůstal na svém místě. Velkou skrumáž kupodivu odnesl jen jediný vůz. Maďar Zoltán Birnbauer musel svůj MAN odstavit s vylomeným zavěšením předního kola. Na čele se chvíli držel Alex Lvov, který využil Pole Position, ale probrzdil šikanu a propadl se. Vedení se brzy ujal Jochen Hahn, který startoval třetí po šestém místě z prvního závodu. Za ním se pak poskládali Ostreich a Albacete. Zezadu postupoval Vršecký a dobře si vedl i Lacko. V cíli totiž dosáhli na čtvrté a páté místo. „Dopolední skrumáž a trest nechci komentovat, teď jsem si ale moc pěkně zazávodil. Jen je škoda, že jsme se na trati trochu nepohodli zrovna se stájovým kolegou Lvovem. Nic platné, i tohle je závodění,“ komentoval jízdu ještě v Parc Fermé Lacko. Dodejme ještě, že diváci si užili adrenalin, když v sedmém kole José Bermejo a Henrik Vieth po neshodě na postu dvanáct poslali své kamiony svorně vedle sebe do svodidel. Naštěstí se pilotům nic nestalo, jejich mechaniky ale nečeká klidná noc. I ve druhé kvalifikaci prototypů ze Sports Car Challenge dominovala černovlasá Švýcarka Sabrina Hungerbühler. Dvanáctikolový první závod se ale odvíjel v odlišném duchu. Vyhrál ho totiž Rakušan Andreas Fidler se strojem PRC-BMW, druhý byl německý pilot Barth Seven na monopostu Ligier-Honda a na švýcarskou závodnici na konstrukci PRC-Turbo zbyla až třetí příčka.

Velice pohledný byl i sobotní první závod pohárových Octavií. Václav Brejla celkem bez potíží využil první pozice na startovním roštu, brzy po startu setřásl pronásledovatele a stylem start - cíl si dojel pro zlato. Stejně jako v páteční kvalifikaci pak vypadalo i pořadí za ním, když druhý dojel Milan Vaňkát a třetí Jiří Skula. Bouralo se i v prvním závodě Northern European Cupu. Dvoulitrových formulí Renault se na roštu totiž sešlo šestadvacet a zvláště v šikaně bylo těsno. Absolutním vítězem se stal Estonec Kevin Korjus před Finem Lainem a Belgičanem Ghidim. Nedělní program na Autodromu Most jako obvykle startuje prvními Warm-Upy v devět hodin dopoledne.

















Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com