Tři auta, čtyři jezdci. Team Jiřího Mičánka jede na Hungaroring v silné sestavě FIA CEZ, Mičánek, | Constructors F1

etina English Rusky

Tři auta, čtyři jezdci. Team Jiřího Mičánka jede na Hungaroring v silné sestavě FIA CEZ, Mičánek, | Constructors F1 Constructors F1

Tři auta, čtyři jezdci. Team Jiřího Mičánka jede na Hungaroring v silné sestavě

Buggyra Press | 28.4.23 | Aktuálně

FIA CEZ 2023 - Mičánek Motorsport - 2023

Hned tři vozy Lamborghini Huracán ST EVO2 nasadí na druhém podniku středoevropského okruhového mistrovství FIA CEZ tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra. Juniorskou dvojici Galáš-Pavlíček doplní na Hungaroringu ve sprintu Kurt Wagner. Ten se představí i ve vytrvalosti spolu s Josefem Zárubou.

 1

Tým čekají dva úkoly. Juniorská dvojice Jáchym Galáš a Matěj Pavlíček, která si z prvního víkendu seriálu v Oscherslebenu odvezla dvě první a druhá místa ve svojí kategorii i pódiová umístění v celkovém pořadí, bude chtít na skvělé výsledky navázat. Pro Kurta Wagnera s Josefem Zárubou je pak ve vytrvalosti cílem dostat se na stupně vítězů. „Celý víkend pro nás bude náročnější, protože tu budeme mít tři auta, ale je to model, který jsme si už vyzkoušeli a víme, že ho umíme zvládnout. Z Hungaroringu máme hodně dat z minulých sezon, dobře ho známe. Jáchym s Matějem by měli mít na to zopakovat výsledky z Oscherslebenu, i když tentokrát bude mnohem větší konkurence,“ nastínil manažer týmu Jiří Mičánek jr. Jáchym Galáš se netají tím, že by chtěl opět stát na nejvyšším stupni, tak jako v úplně prvním svém závodu s Huracánem. „Udělám všechno pro to, abychom to zopakovali. A myslím, že můžeme myslet i na dobré umístění v celkovém pořadí,“ říká Galáš o konkurenci, ve které jsou i vozy GT3. Oba jezdci si zároveň uvědomují, že klíčová bude už kvalifikace. „Okruh je hodně zamotaný, technický, je tam minimum místa na předjíždění,“ popisuje Galáš. „Budu se na kvalifikaci maximálně soustředit a zároveň být klidný, ne přemotivovaný. V pauze mezi závody jsem hodně času strávil na simulátoru i s inženýrem nad daty a věřím, že budeme dobře připraveni,“ doplňuje Matěj Pavlíček, který na Hungaroringu slavil před dvěma roky vítězství ve třídě GT4.

2

Po osmiměsíční pauze se do závodů vrátí i Josef Záruba, který naposledy na konci loňské sezony dominoval domácímu závodu v Brně. Od zimy se intenzivně věnuje koučinku právě Galáše s Pavlíčkem. „Jsem rád, že jsem tuhle možnost od Jirky Mičánka dostal. I když jsem měl pauzu, tak se pro mě nic nemění. S kluky trénuju aktivně, takže jak fyzicky, tak po závodní stránce to pro mě není problém. V autě jsem seděl i na testech na Nürburgringu, kde mi stačila tři kola a rychlostně jsem byl zpět,“ říká Záruba, který odstartuje do vytrvalostního závodu s Kurtem Wagnerem. Německý pilot, který s týmem jezdí především seriál Lamborghini Super Trofeo Europe, bere Hungaroring jako přípravu právě na evropský cupový šampionát. A také možnost zkrátit si velmi dlouhou zimní pauzu – první závod Super Trofeo na Imole, který se měl jet už za týden, byl totiž zrušen. „Na Hungaroringu jsme startovali v rámci přípravy už loni. Letos to pro mě bude důležitější i proto, že nejbližší závod Super Trofeo bude až v červnu, což by pro mě znamenalo závodní pauzu skoro tři čtvrtě roku,“ nastínil Wagner.

4

Pro dvojici je cílem podívat se na podium. Záruba věří, že se to podařit může. „Vnímám to tak, že na Hungaroring jedu především jako kouč, který může pomoci Jáchymovi, Matějovi i Kurtovi. Budeme mít víc dat, budu jim moct dát lepší feedback. A když po sobotě budu odcházet postříkaný od šampaňského, bude to příjemný bonus,“ směje se Záruba. Podle Jiřího Mičánka bude Hungaroring první příležitostí srovnat se skutečně se silnou a plnohodnotnou konkurencí, úvodní podnik na Oscherslebenu totiž někteří silní jezdci a týmy vynechali. „Naším cílem je jednoznačně jet na nejlepší výsledek v GTC, kde chceme bojovat o mistrovský titul, zajímá nás ale samozřejmě i srovnání v celkovém pořadí,“ naznačil manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com