Tým Janík Motorsport míří v sezóně 2021 do evropského okruhového šampionátu TCR s dvojicí vozů Hyundai i30 N TCR! F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Tým Janík Motorsport míří v sezóně 2021 do evropského okruhového šampionátu TCR s dvojicí vozů Hyundai i30 N TCR! F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Tým Janík Motorsport míří v sezóně 2021 do evropského okruhového šampionátu TCR s dvojicí vozů Hyundai i30 N TCR!

Janík Motorsport | 18.3.21 | Aktuálně

Janík Motorsport 2021

Český tým Janík Motorsport se bude i v roce 2021 účastnit okruhového šampionátu cestovních vozů TCR.

Zatímco v předešlém roce byl tým součástí regionální série TCR Eastern Europe v letošní sezóně míří o stupínek výše. Bude totiž působit na mezinárodní okruhové scéně v rámci evropského mistrovství – v kontinentálním šampionátu TCR Europe.

1

Tým s podporou juniorského programu Hyundai Motorsport bude reprezentovat Jáchym Galáš, který bude zároveň i členem projektu pro mladé jezdce pod hlavičkou Autoklubu České republiky – ACCR Czech Talent Team.

Druhým talentovaným a velmi zkušeným jezdcem bude ambasador Hyundai Slovensko - Maťo Homola, který bude vsázet na své rozsáhlé zkušenosti právě ze šampionátu TCR Europe.

2

Oba talentovaní jezdci nastoupí se speciály Hyundai i30 N TCR! Velmi zajímavý závodní program si připravil pro letošní sezónu tým Janík Motorsport, který bude i nadále pokračovat v práci s talentovanými jezdci, s nimiž bude soutěžit na okruzích se speciály TCR. Společným cílem týmu a slovensko-české jezdecké dvojice, Maťo Homola – Jáchym Galáš, bude úspěch v evropském šampionátu cestovních vozů – TCR Europe 2021. Kalendář šampionátu zavede své účastníky na 7 evropských okruhů, kde dozajista upoutají pozornost slavné autodromy Spa-Francorchamps, Nürburgring či Monza. Dvojice talentovaných jezdců se v TCR Europe bude chtít prosadit mezi početnou a velmi kvalitní jezdeckou konkurencí. Oba jezdci se budou spoléhat na kvalitu a rychlost Hyundai i30 N TCR s nímž má bohaté zkušenosti především Maťo Homola, který jeho služeb využíval i v uplynulých dvou sezónách, což mělo za výsledek zisk celkového 7. místa v TCR Europe 2020. Maťo bude v šampionátu TCR Europe startovat v barvách slovenského Jantar Teamu, který se rozhodl uzavřít strategické partnerství přímo s tímto zkušeným jezdcem a podpořit tak jeho starty v evropském šampionátu. Oproti tomu bude sedačka Hyundai novinkou pro Jáchyma Galáše, jenž v předešlém roce vybojoval již druhé vítězství mezi juniorskými jezdci v rámci šampionátu TCR Eastern Europe ovšem s vozem jiné značky. Jáchym bude v TCR Europe soutěžit jako jediný zástupce ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Podporou mu bude juniorský program továrního týmu Hyundai Motorsport a zkušený tým Janík Motorsport. V letošním roce je tým Janík Motorsport nově také podporován výrobním závodem Hyundai Motor Manufacturing Czech, který působí ve slezských Nošovicích a vyrábí mimo jiné i sportovní vozy i30 N. Nově vzniklá spolupráce bude mít za cíl aktivní propagaci dynamického vozu i30 N, ze kterého vychází i okruhový speciál i30 N TCR.
Majitel týmu Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Náš tým se v okruhovému závodění pohybuje již 5 let, a protože našim cílem je neustále se posouvat vpřed, tak jsme se rozhodli pro velmi známou kategorii TCR a zvolili jeden z nejúspěšnějších vozů, kterým je Hyundai i30 N TCR. Tento krok se ukázal býti velmi správným a to právě díky skvělé spolupráci s Hyundai Motrosport Customer Racing. Loňská premiérová sezóna v TCR Eastern Europe, kdy náš tým startoval v rámci juniorského projektu pod hlavičkou Autoklubu České republiky – ACCR Czech Talent Team, nám přinesla mnoho zkušeností a poznatků, ze kterých budeme čerpat pro letošní sezónu. Jsme velmi rádi, že spolupráce s Autoklubem ČR bude i nadále pokračovat a máme tak možnost se podílet na rozvoji mladých talentů a pro tento rok je to právě Jáchym Galáš. Šampionát TCR Europe je pro nás velkou výzvou a věříme, že díky talentovanému jezdeckému složení Maťo-Jáchym, se nám bude dařit dosahovat na ty nejvyšší příčky. Nově jsme také navázali spolupráci s výrobním závodem Hyundai Motor Manufacturing Czech, čehož si velmi vážíme a našim cílem bude se aktivně podílet na propagaci sportovního vozu i30 N." Jezdec, Maťo Homola uvedl: „Velmi se těším na česko-slovenskou spolupráci týmu Janík Motorsport a Jantar Teamu, která mi dodává velkou motivaci předvést ty nejlepší výkony v blížící se TCR Europe sezóně. Své dlouholeté zkušenosti z TCR šampionátů se budu snažit prodat svému týmu a mému týmovému kolegovi Jáchymovi a jsem plně přesvědčen, že obstojíme mezi evropskou jezdeckou konkurencí. Čekají nás velmi pěkné a slavné okruhy a již teď se nemohu dočkat prvního závodního víkendu TCR Europe, který se bude konat na domácím Slovakia Ringu." Jezdec, Jáchym Galáš uvedl: „Sezóna v TCR Europe bude pro mě velkou výzvou a věřím, že zužitkuji dosavadní jezdecké zkušenosti, které jsem nasbíral v rámci série TCR Eastern Europe. Mít v týmu zkušeného jezdce, jakým je Maťo Homola je velké plus a dává mi to šanci se toho spoustu naučit. Velmi si vážím budoucí podpory Autoklubu ČR a je mi velkou ctí být zařazen do juniorského programu Hyundai Motorsport, ve kterém figurují opravdu zvučná jména.

V neposlední řadě spoléhávám na zkušený tým Janík Motorsport, který mi poskytne skvělé zázemí pro dosažení skvělých výsledků."

3

Hyundai Motorsport Customer Racing Operations Leader, Andrew Johns uvedl: „Janík Motorsport sestavil velmi silný tým pro letošní sezónu TCR Europe. Jsem si jistý, že díky zapojení společností Hyundai Slovensko a Hyundai Motor Manufacturing Czech do tohoto projektu, bude mít za následek, že se týmu bude velmi dobře dařit na cestě v evropském šampionátu. Model i30 N TCR byl v posledních několika letech jedním z nejúspěšnějších vozů šampionátu a právě tento tým má talentované jezdce na to, aby tento trend úspěšnosti mohl pokračovat i v roce 2021. Maťo Homola svými výkony dokázal, že patří k nejlepším jezdcům této série a jeho role v týmu bude velmi přínosná a zároveň ho v týmu doplní mladý jezdec Jáchym Galáš z juniorského programu Hyundai Motorsport Customer Racing, přicházející jako juniorský mistr z TCR Eastern Europe, což by mělo přinést několik velmi konkurenceschopných výkonů." Tiskový mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech, Petr Michník uvedl: „Jsem velmi rád, že navázáním této spolupráce získáváme partnera, který naplno využije sportovní potenciál našeho vozu a bude jej moci propagovat způsobem, který fanoušci motorsportu opravdu ocení. Množství prodaných vozů i30 N vysoce překonává naše očekávání a k dalším úspěchům určitě přispěje i faceliftovaná verze, kterou právě začínáme vyrábět. Z řady vylepšení, které tato novinka nabídne, stojí za zmínku zejména vyšší výkon a nižší hmotnost, ale také možnost zvolit osmirychlostní automatickou převodovku DCT s mokrými spojkami. Touto převodovkou bude vybaven i jeden ze dvou vozů, které týmu Janík Motorsport poskytne naše společnost.“

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com