V Mostě testovaly závodní kamiony už i první zahraniční týmy ETRC, FIA, autodrom ,Most, F1, construct, | Constructors F1

etina English Rusky

V Mostě testovaly závodní kamiony už i první zahraniční týmy ETRC, FIA, autodrom ,Most, F1, construct, | Constructors F1 Constructors F1

V Mostě testovaly závodní kamiony už i první zahraniční týmy

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 19.6.20 | Aktuálně

FIA ETRC 2020

Zahraniční týmy evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (ETRC) se letos poprvé sjely v pátek 19. června na mostecký autodrom k dvoudennímu testování techniky před opožděným zahájením sezony.

1

Umožnilo jim to rozvolnění vládních opatření proti šíření epidemie koronaviru, jež zahrnuje i obnovení běžného režimu na tuzemských hraničních přechodech. Týmy se tak připojily k domácí stáji Buggyra Racing, která v Mostě zahájila tréninky a testování už na konci dubna.

2

Autodrom uspořádá v letošní zkrácené sezoně dva ze svých stěžejních závodních víkendů. V původním termínu 28. až 30. srpna to bude právě evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix a ve dnech 14. až 15. listopadu evropská série OMV MaxxMotion NASCAR Show, která se původně měla jet v červnu. „Na postupné zmírňování vládních opatření reagujeme uvolněním vyššího počtu vstupenek na oba závodní víkendy do prodeje. Zájemci je mohou zakoupit na našich webových stránkách,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

3

Možnosti prověřit kondici svých tahačů na velkém závodním okruhu autodromu využilo 12 jezdců z devíti týmů v čele s šestinásobným evropským šampionem a obhájcem loňského titulu Jochenem Hahnem z Německa s novým vozem IVECO S-WAY R. Identický vůz má pro tuto sezonu k dispozici i Hahnův nový stájový kolega, jeho syn Lukas, a dále René Reinert, André Kursim a také jediná a velmi úspěšná žena ve startovním poli Steffi Halm z týmu Schwabentruck.

4

Při květnové prezentaci nové závodní techniky automobilky IVECO v německém Ulmu Steffi nešetřila dobrou náladou a vtipem. „Co se týče barev, můj kamion má mnohem lepší vizáž než Jochenův. Ale myslím si, že pro tuto sezonu je to stejně jedno, když mě Jochen uvidí jen zezadu!" rýpla si do mistrovskými tituly ověnčeného krajana.

V plné sestavě piloval techniku na mosteckém okruhu tým Buggyra Racing.

11

Zkušeného Adama Lacka, který by rád k titulu evropského šampiona z roku 2017 přidal další, doplní v letošní sezoně mladá krev. Devatenáctiletý talentovaný Francouz Téo Calvet a dcera majitele týmu Martina Koloce Aliyyah, která oslaví 1. července teprve šestnácté narozeniny.

Seriál mistrovství Evropy v závodech tahačů by měl být letos jen šestidílný. Oproti původním plánům se kvůli epidemii koronaviru neuskuteční závody na Nürburgringu v Německu a na Slovakia Ringu. Czech Truck Prix na konci srpna by tak měla být první akcí sezony. Pokud nenastanou žádné nepředvídatelné okolnosti, bude následovat belgický Zolder (12. a 13. září), španělská Jarama (26. a 27. září), Hungaroring v Maďarsku (17. a 18. října), proslulý okruh Le Mans ve Francii (7. a 8. listopadu) a italské Misano (14. a 15. listopadu).

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com